Förskolelärare åtalad för skadegörelse samt två fall av mordbrand på den förskola hon arbetade på

| 10 juni, 2020

Den 13 maj tvingades barn och personal på en förskola i Kallhäll att utrymma lokalerna efter en brand i ett torkskåp. Nu så har en tidigare ostraffad förskollärare häktats för denna och två andra bränder på samma förskola i Kallhäll. Kvinnan har också under flera år arbetat på den förskola hon nu står åtalad för att ha tänd eld på. Ingen av bränderna ska ha varit av någon allvarlig grad och alla ska ha släckts snabbt av räddningstjänsten. Kvinnan anhölls den 3 juni har nu häktats på sannolika skäl misstänkt för skadegörelse samt två fall av mordbrand.

Förskolan ska ha höjt brandsäkerheten på skolan efter händelserna genom att sätta upp övervakningskameror och kontrollerar noga vem som går in och ut ur lokalerna.
En chef för förskolan säger: “Vi är fortsatt vaksamma och observanta trots att det nu sitter en person häktad. Vi ser ytterst allvarligt på det som har hänt, mordbrand i sig är ett väldigt allvarligt brott och vi har fått bra stöd av polisen i det här.”
Förskoleläraren motsatte sig under häktningsförhandlingen att sitta häktad och nekar till brotten. Åtal ska vara väckt senast den 17 juni.

https://mitti.se/nyheter/pedagog-misstanks-forskolan/?omrade=jarfalla&fbclid=IwAR1TjCoNMao8BhSpmzlxY2ajK1cCVL_UJIUqfddoJBsJd4KKYtW2xg0GNXA&view=app
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/forskollarare-haktad-misstankt-for-skolbrander

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •