Förskola utanför Nyköping totalförstörd i brand

| 12 juni, 2020

Skolor och förskolor fortsätter brinna i Sverige. En sådan brand inträffade strax efter midnatt natten mot idag fredag i Stigtomta utanför Nyköping. När räddningstjänsten kom på plats så var förskolan redan övertänd. Räddningsledaren bedömde att någon invändig släckning inte var möjlig. Och de låter istället byggnaden brinna ner till grunden och minskar risken att branden sprider sig till skog och mark. Någon spridningsrisk till andra byggnader finns inte.

Det är oklart hur branden uppstod men polisen misstänker att den är anlagd då räddningstjänsten larmats till förskolan två gånger de senaste två dagarna. Vid förra larmet dit brann det i ett antal soptunnor. Och nu har polisen inlett en utredning angående mordbrand. Polisen söker därför vittnen till branden och har man upplysningar om denna så kontakt polisen om dessa.

Svt


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •