Henrik Brändén, immunolog och vetenskapsskribent: Folkhälsomyndigheten vilseledde om PCR-testerna

(Foto: Jessica Gow/TT)

Henrik Brändén skriver:

“Jag har ju under epidemien lite tagit på mig rollen att försöka för mina vänner förklara vad Folkhälsomyndigheten gör lite bättre och mer pedagogiskt än deras egna representanter får till.

Därför blev jag mycket besviken, närmast chockad, när jag för några veckor sedan upptäckte att de ramade in sina undersökningar om prevalens av viruset med uppgifter som var direkt vilseledande, om inte outright fel. Vilket jag berättade om (här) på Facebook för några veckor sedan.

Efter det bad mig Sanna Rayman på Atinget att gräva lite djupare i saken, inte bara bygga på min egen kunskap om hur det är, utan stämma av med experter, och ge Folkhälsomyndigheten möjlighet att kommentera. Jag har aldrig som denna gång hoppats att jag skulle behöva komma tillbaka till redaktören och säga “Sorry, storyn höll inte. De hade faktiskt goda skäl att säga som de gjorde.” Men tyvärr …

Här kommer del 1. Det är så mycket egendomligare, som jag vet att de som arbetar där är både kunniga, väl pålästa och begåvade.”

Henrik Brändén, immunolog och vetenskapsskribent

Läs i Altinget


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •