Medborgerlig Samling: Det finns inga goda bokbål. Bara ondska som förklätt sig till godhet.

| 13 juni, 2020

VI SKA LÄRA AV VÅR HISTORIA, INTE RIVA DEN

I spåren av demonstrationerna och upploppen kring Black Lives Matter har Londons borgmästare lovat att statyer, gatunamn och skyltar ska ”ses över” för att få bort hyllningar till slavhandlare och ”andra olämpliga personer”. Även svenska vänsterdebattörer har framfört krav på att statyer av Carl von Linné borde rivas då de anser honom vara rasist. Vissa företrädare för riksdagens vänsterpartier har uttalat sympati för demonstrationerna i svenska storstäder och tycks ha uppenbara svårigheter att se skillnaden mot Sverige, världens minst rasistiska land, och situationen i USA.

Den ängsliga oppositionen inom de före detta allianspartierna är fortsatt lika ängslig och inga tydliga fördömanden har kommit därifrån.

Medborgerlig Samling är tydlig i sitt ställningstagande; att vandalisera eller ta bort minnesmärken är inget annat än ett totalitärt agerande som följt vänstern och kollektivistiska rörelser under hela det förra århundradet.
Rasism är rasism oavsett om man kallar den för rashygien eller identitetspolitik och det är direkt ovärdigt för folkvalda att sympatisera med någon av dessa två sidor på samma mynt. Övriga partier bör skyndsamt lära sig att inte låta antidemokrater definiera vem som är demokrat för att veta vilka krafter man ska mota.

Vi ska lära av vår historia – inte utplåna den. Vi ska känna stolthet över våra framstående vetenskapsmän och forna ledare och döma dem utifrån den historiska kontext de levde och verkade men givetvis dra lärdomar av deras brister och felsteg. Precis som andra civilisationer så har Västvärlden mörka avsnitt i sitt förflutna varav slaveriet är ett. Slaveri har förekommit i alla länder i någon form och förekommer även idag. Sans och balans är en förutsättning för att förstå både dåtid som nutid.

Folkvalda ska aldrig ge vika för en skränande mobb. De ska säkerställa allas likhet inför lag snarare än att uppfinna undantag för vissa baserat på kön eller hudfärg.

Folkvalda som uppfattar dessa idéströmningar som lockande bör beakta konsekvenserna av att försöka radera ett lands historia och tro att det kan leda till något gott. Minns de totalitära rörelsernas försök att krossa institutionerna under det blodiga 1900-talet där man angrep religiösa och historiska värden. Hade vänstern visat ett större intresse av att studera historien snarare än att radera den så hade de kanske dragit den viktigaste lärdomen av alla.

Det finns inga goda bokbål. Bara ondska som förklätt sig till godhet.

Medborgerlig Samling – Stockholm Syd på facebook 

Bild: Projektsanning


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Medborgerlig Samling: Det finns inga goda bokbål. Bara ondska som förklätt sig till godhet.

 1. Carl den 12

  När ni ändå är på G med att skövla Moder Sweas kropp och själ, så kan vi lika gärna bygga ett stort tak över hela landet, från Ystad till Haparanda.
  Världens största dårhus är ett faktum, med entré på egen risk❗❗❗

  Calle vet inte om man ska skratta eller gråta🤔
  Men, att dessa med sin sk politiska agenda, tror att vi går med på att ödelägga allt vi är stolta över och som betyder något för oss, är något dessa kan fantisera våta drömmar om.
  Dessa tror att vi lagt oss och nu är det bara att köra över oss med ångvält, utan protest.
  Eran förkärlek till Hat uppmuntrar i alla fall mig, att utmana er, för vi svenskar är ett gott och fostrat folk, men att fortsätta köra över oss ännu mer än hittills.
  Där tar det Stopp, då vi är allt för många som ser igenom era syften✋
  Att vi ursprungliga svenskar har fått stå passiva och se droghandel och övrig kriminalitet ta över pga vår
  regerings gästfrihet, som vi nu ser er utnyttja ännu mer än lovligt går.
  Då vår gräns redan för längesedan, är rejält och massivt hårt prövat ang rådande experiment och mission att skada allt i dess väg💔

  Länge Leve♥Carl Von Linné🙏

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *