Kan ni stötta oss?

| 13 juni, 2020

Det är mycket skitsnack om Swishjournalister och “folk” som tigger. PS är inte undantag. Vi är fyra personer som driver FB-gruppen PS, PS-twitter och vår PS-Nyhetssida. Här lämnas också plats för andra återkommande skribenter och insändare.

Vi har flera miljoner läsare. Helt fantastiskt! Vi får mycket beröm för det jobb vi lägger ner, både det vi skriver själva eller är ytterligare en plattform åt andra. Vi försöker stötta och sprida andra duktiga journalister.

Även om vi läses av många, och att många av våra trogna läsare oftast delar våra inlägg, både eget skrivet material likväl som annat, ser vi sällan, hur etablerade swishjournalister delar eller omnämner oss, även vid de tillfällen vi varit först på bollen så att säga. Det är såklart lite förvånande men det hör väl till sakens natur. Vi är varken tillräckligt bra eller dåliga, eller hur man nu ska tolka det. Mycket kommer genom erfarenhet att förbättras och fördjupas. Ibland skulle PS må bra av att ha en slags mentor.

Vårt mål är som alltid att sprida ett ljus över det som händer i samhället, i politiken, förmedla vad politiker pratar/twittrar om. Att lite ta pulsen på Sverige. Och självklart driva på opinionen för att vi ska få till ett regeringsskifte. Det vi har nu har verkligen gjort med skada än nytta.

Eftersom alternativ media, och vi också, är satta på undantag är vi noga med att stötta andra politiker/swishjournalister/konstnärer. Vi har vid flera tillfällen öppnat upp vårt hem för flera att intervjua Lars Vilks (Wilks) och Henrik Lilja Rönnquist, samt stöttat i att promota viktiga böcker som skrivits med anledning av intervjuerna.

Vi skulle önska att vi fick lite stöd tillbaka. Samtidigt förstår vi att det inte går. Etablissemanget har ju bestämt att alternativa skribenter och plattformar ska hållas uti kylan.

Men så har vi ju alla er, underbara, kloka och insiktsfulla medlemmar. Ni är den absolut bästa gruppen FB har som följt oss i glädje, sorg och vått och torrt. Ni gör alltid så gott ni kan. Namnkunniga viskar till oss i PM att ProjektSanning är bra! Det bästa vi har på FB. Vi får vara glada för det.

Vad många glömmer bort är det ideella arbetet bakom PS. Det är många, många timmar.

När hoten efter Westerholms intervju med Lars Vilks ökade, bet vi ihop. Det Westerholm granskar och det Lars och Henrik gjort är för viktigt för att inte bry sig om. Det är ett pris man får betala om man vill värna yttrandefriheten. Jag och Henrik kommer alltid kämpa men rädda det var vi. Där och då hade vi behövt komma bort.

Blir det för många hot behöver alla kommer bort ett tag, bara för att få andas fritt i en skog någonstans eller i en annan stad. Nu blev det inte så. Vi fick kämpa vidare på hemmafronten. Ni som ändå donerar fast ni har det lika knapert som oss, finns i våra hjärtan. Alltid.

Men ibland känner man sig ignorerad och ensam av att inte höra ifrån dem som vi i PS stöttat, hjälpt med att sprida kampanjer, böcker, talböcker, kommande föreläsningarna med mera. Vi känner oss nog lite ignorerade. Att bara omnämnas av någon skulle göra oss glada, eller en delning som skulle ge oss en välbehövlig vitamininjektion för att få PS att växa och bli större. Missförstå oss rätt, vi älskar att arbeta med PS och alla de fantastiska människor vi lär känna genom vårt arbete.

Vi vill gärna tro att vi är den enda seriösa plattformen på sociala medier som har läsardriven opinion som ett verktyg för att driva opinion, samtidigt som vi håller en hyfsat hög nivå på våra skribenter och insändare, i synnerhet Nyhetssidan och i allmänhet FB/Twitter.

Vi kommer såklart fortsätta stötta genom att uppmärksamma andra skribenters arbeten och alternativa nyhetsplattformar som precis som vi kämpar. Vi gör det genom att dela, sprida, re-twittra, omnämna och på de sätt vi kan uppmärksamma andra på deras sidor/plattformar så att fler hittar dit. Vi hoppas andra vill göra det för oss också.

Stöd gärna ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.. Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.. Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp