Polisutredningen om skjutningen i Gottsunda växer, nu åtta anhållna.

| 14 juni, 2020

Jag har tidigare rapporterat om oroligheterna i Gottsunda/Valsätra likaså så rapporterade jag i går att det varit en skjutning i Gottsunda under vid 21.30-tiden under fredagskvällen och att polisen då under kvällen grep och senare anhöll fyra personer för denna skjutning. Idag kan man nu läsa att ytterligare fyra personer ska vara gripna för detta brott. Två av dem ska ha gripits några timmar efteråt under natten till lördagen. Medan två män till greps på lördagen. Enligt uppgifter ska alla männen vara mellan 20 och 40 år.

För alla åtta som nu sitter anhållna är brottsrubriceringen försök till mord samt grovt vapenbrott. Polisen har gjort husrannsakning hos alla männen men de vill inte berätta om det tagits några vapen i beslag. Enligt en poliskälla så ska fredagens skjutning ha samband med de tidigare ”bråken” i området. Det ska enligt poliskällan vara två grupper som ”bråkar” med varandra, och de som nu sitter anhållna ska tillhöra personer i dessa grupper.

Enligt vad regionledningsbefälet på polisen Susanne Sjögren sagt till UNT så ska folk sett dem skjuta mot varandra.
Men varken polisen eller åklagarmyndigheten vill under helgen bekräfta dessa uppgifter. Detta på grund av att det är en pågående utredning enligt Carin Bernström jourhavande FU-ledare vid polisen. Likaså vidhåller polisen att ingen ska ha skadats vid fredagens skjutning då ingen enligt henne sökt vård för sådana skador.

https://svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/utredning-efter-skottlossning-vaxer-nu-atta-frihetsberovade

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *