Alexander Bard sparkad!

Detta är större än Bard. Vi behöver ha en diskussion om yttrandefriheten i Sverige. Om man riskerar att bli av med sitt jobb på grund av “fel åsikt”, hur mår vår demokrati egentligen och yttrandefrihet?

Vår yttrandefrihet har inte mått bra på länge, ej heller vår demokrati. Vi måste orka hålla flera tankar i huvudet samtidigt om vi vill klara av att upprätthålla demokratiska värden.

Visst man skulle kunna säga att det är alldeles för få som förstår vad frihet faktiskt betyder. För att frihet ska kunna leva måste tolerans existera. För att tolerans ska kunna existera måste frihet kunna leva. Vi har inget av det idag, jo men bara en slags tolerans, och det är den rödgröna toleransen.

Man skulle också kunna säga att många missuppfattat vad yttrandefrihet är och att den visst är levande i Sverige. Alexander Bard är fri i sak att säga vad han vill, hur dumma de saker han säger än är, men att ett kommersiellt företag också är i sin fulla rätt att avsluta ett samarbete, om han som i detta fall gör ett uttalande som företaget inte vill associeras med. För att upprätthålla annonsintäkter måste medieföretag som vill överleva i vår tid förhålla sig till just det. Frihet och tolerans är alltså starkt kopplade till annonsintäkter och demografis makt.

Man skulle också kunna säga att Alexander Bard fick sparken för att en arg pöbel med avsikt att få honom sparkad drog igång ett drev och skapade ett enormt PR problem för TV 4 som gör allt de kan för att hålla sig inom åsiktskorridorens lagar och regler. Problemet är att “sociala konsekvenser” vapnifierats av vänsterextremister för att konsekvent censurera all opposition och kultur som står för något annat. De skriker högre och högre och förskjuter därmed åsiktskorridoren allt längre vänsterut.

Nu ser vi hur konst, minnesmärken, böcker, filmer, serier och bilder censureras bort. Det som händer är egentligen inget nytt, totalitära rörelser och personer har alltid angripit dem, skillnaden är att det även händer i Sverige. Vår historia ska tvättas ren och rättas till, om det inte går, rensas bort. Utplånas även. Här har BLM kommit att bli den murbräcka kulturrevolutionärerna länge sökt efter. Det är vår plikt att stå emot, skriver Ilan Sadé på twitter och jag håller med honom.

Vi ska lära av vår historia – inte utplåna den. Vi ska lyssna på olika åsikter så att vi kan fortsätta att lära oss om varandra. Vi behöver inte hålla med eller ens uppskatta det någon annan säger, men vi kan göra om samma misstag – tysta och förtrycka.

Det här har pågått länge nog nu, utrensningen orkestrerad av vänsterliberala. Det är för många som förlorat sina arbeten, sina vänner, sitt sociala liv, sin heder och sin trygghet på grund av att de haft “fel” åsikt. Låt inte mobben bestämma, oavsett varifrån den kommer eller vilka den består av.


DONERA TILL OSS

Stöd yttrandefriheten och det fria ordet. 

PS har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje skänkt krona är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
Författare: Madeleine Lilja Rönnquist

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp

1 En tanke på “Alexander Bard sparkad!

 1. Carl den 12

  Tack Alexander, för att du tar dig mod och säger, det vi andra inte kan göra pga kollegors PK-Jakt och envetna motstånd för Sanningen.
  Självklart, så hävdar vi som anser att BLM har gått långt över den tillåtna gränsen här Sverige, att givetvis finns det dom med äkta kärlek till svarta människor och noll tolerans ang rasism.
  Men, det vi bla såg i Göteborg var ju allt annat än gott💔

  Calle är dock skeptisk till att svensk polis, skulle utgöra ett större hot, mot svarta än vita i Sverige🤔
  Tvärtom, så upplever jag att svarta särbehandlas pga att ingen polis önskar bli kallad för rasist och det samma gäller oss övriga svenskar.
  Ordet Rasist har tappat sitt syfte och mening helt och hållet och det raljeras med det ordet till höger, vänster och allt där emellan.
  Lär man sig svenska, utbildar sig, börjar arbeta och inte är kriminell ifrån början av sin ankomst till Sverige, så ska man givetvis få stanna, då det bara är en tillgång för landet och då är man svensk per automatik♥
  När man gjort dessa steg, så kan man ta lån och förverkliga sina drömmar och precis som alla andra ursprungliga svenskar.
  Alla vet att det är egentligen banken som äger allt vi har som bostäder, bilar och övrig lyx.
  Men, ingen pratar om att det är den enda riktiga och rätta vägen, att gå om man önskar framgång som bara tar lite mer tid att nå sina mål och drömmar i livet❗❗❗

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *