BITTE ASSARMO: Den vita huden och den kollektiva skulden

“Just nu översvämmas mitt Facebookflöde av bilder och filmklipp på vita människor som på olika sätt ber svarta människor om ursäkt för sin hudfärg. En del böjer knä och sänker huvudet, andra kysser skor, vissa lägger sig platt på marken och en del låter sig forslas på gatorna i kedjor.

Givetvis har det också blivit trendigt bland de trendkänsliga Hollywoodstjärnorna, som nu försöker överträffa varandra i vem som kan ta på sig mest skuld för allt lidande som deras eländiga vithet ställt till med.”

Bitte Assarmo

Läs i Det Goda Samhället


DONERA TILL OSS


Stöd yttrandefriheten och det fria ordet.

PS har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje skänkt krona är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 En tanke på “BITTE ASSARMO: Den vita huden och den kollektiva skulden

  1. peter kostin

    När ska afrikaner fatta att det var araber som först började med svarta slavar, dom tog hel del vita européer också. De svarta såldes vidare till bl.a USA. Men jag ser inget om hur araberna tolkar 1:a Moseboken när Noa förbannar sin son och säger att sonsonen skulle vara de andras slav sonsonen blev så arg att han blev svart. Därför tog araberna svarta som slavar.

Kommentarer är stängda.