Mattias Lindberg: Äldrevården är en falsk förklaring till dödstalen

| 16 juni, 2020

Mattias Lindberg.

Låt inte regeringen lura er med snacket om att vi skulle misslyckats just i äldreomsorgen. Jag skriver i Expressen Debatt:

“Andel över 70 år som dött i covid-19 i några jämförbara länder: Finland 85 procent, Danmark 90 procent, Norge 87 procent, Tyskland 86 procent och Nederländerna 89 procent. Detta att jämföra med Sveriges 89 procent. Det är alltså ungefär lika stor andel äldre som dött i de jämförda länderna. Ändå påstår många i debatten, inklusive regeringen och Folkhälsomyndigheten, att Sveriges strategi fungerat överlag, men att vi inte lyckats skydda de som haft äldreomsorg.”

“Är det då inte självklart att en stor andel som dött i Sverige har bott i äldreboenden eller haft hemtjänst?

Hur skulle det kunna vara på något annat sätt då de som dör i covid-19 till överväldigande majoritet är över 70 och en stor andel äldre i Sverige antingen bor på äldreboenden eller har hemtjänst? Det är ju bara en korrelation, liksom att många som dött i covid-19 haft pension, högt blodtryck eller annat vanligt bland äldre.”

Läs Mattias Lindberg i Expressen


DONERA TILL OSS

Stöd yttrandefriheten och det fria ordet.

PS har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje skänkt krona är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •