Nya misstänkt anlagda bränder i Lund

| 16 juni, 2020

Det rapporteras nästan dagligen om anlagda bränder i det trygga och säkra Sverige.
Bränder som dem som härjat i Lund och Staffanstorp under natten mot tisdagen. Larmen började strax efter ett i natt och då var det ett soprum som brann på Sankt Larsområdet. När räddningstjänsten kom fram så hade soprummet av trä hunnit brinna ner till grunden så räddningstjänsten fick ägna sig åt eftersläckning. Men de han inte avsluta detta arbetet förrän nästa larm kom.

Denna gången är det en bom en bit bort från den första branden som brinner. Branden i bommen kunde snabbt släckas. Polisen skriver på sin hemsida att båda bränderna misstänks vara anlagda och är avspärrade inför en teknisk undersökning. Den tredje branden upptäcktes av en väktare strax efter tre på natten, då var det en fasad på en skolbyggnad som brann i grannkommunen Staffanstorp. Väktaren larmade räddningstjänsten, men påbörjade släckningsarbetet själv ned hjälp av en brandsläckare.

När räddningstjänsten anlände kunde de avsluta släckningsarbetet utan att det blev några större skador på skolbyggnaden. Polisen misstänker att även denna branden ör anlagd och har upprättat en anmälan om mordbrand i detta fallet. Även vid denna branden så har polisen spärrat av platsen inför en teknisk undersökning.
Så visst har väl Sverige bara blivit tryggare och säkrare de senaste åren?
Visst händer det mindre saker nu än vad det gjorde för tjugo – trettio år sen, eller hur?

https://www.expressen.se/kvallsposten/flera-anlagda-brander-under-natten-skolbyggnad-i-lagor/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •