En IS-terrorist, inte en svensk IS-kvinna, har rymt till Sverige

| 17 juni, 2020

SVT skriver: en svensk IS-kvinna har lyckats lämna det beryktade Al-Hol-lägret i Syrien och befinner sig nu i Göteborgsregionen, enligt uppgifter till SVT. Kvinnan från Västsverige är i 30-årsåldern och reste till Syrien 2013.”

Varför i jösse namn kallar SVT islamistiska terrorister för svenskar? Det är knappast första gången detta sker och det är inte bara i SVT. Vad vill de uppnå? Varför vill de koppla svenskar samman med IS-terrorister, mördare?

Vi kan börja med att konstatera att en persons nationella identitet inte ändras bara för att man passerar en landsgräns. Är du svensk är du även svensk även om du flyttar till Italien. Du är en svensk som flyttat till Italien och där har du erhållit ett medborgarskap.

Ens nationella identitet förändras alltså inte bara för att du flyttar till ett nytt land. Det hindrar förstås inte att man delar sitt nya hemlands värderingar och normer. Det kan som i vårt fall exempelvis handla om respekten för att man får älska vem man vill, respekten för män och kvinnors lika värde, respekten för det demokratiska samhället eller respekten för lag och ordning.

IS-terrorister är inte svenskar, med några få undantag. Låt oss vara tydliga med det. Det handlar individer som har erhållit svenskt medborgarskap. Och det är faktiskt en väsentlig skillnad, i synnerhet om du valt att strida IS.

De personer som reser till Syrien för att stödja eller strida med IS gör det för att de vill skaffa sig en ny samhällsordning genom att tortera, våldta och mörda. De drivs av ett hat vi svenskar inte är vana med eller ens skulle komma på tanken att göra eller känna.

Genom att tortera, våldta och avrätta oliktänkande eller de med annan sexuell läggning, och tvinga människor att leva under vidriga förhållanden har man förverkat all rätt till Sverige.

De flesta människor i Sverige uttrycker en motvilja mot att terrorister som fått medborgarskap upprepat kallas för svenska IS-terrorister. De är IS-terrorister och inget annat.

Sverige har nog med problem som det är med IS-terrorister eller radikaliserade som genom sitt medborgarskap ska ströva fritt här i Sverige. Det är så klart oacceptabelt och spär på den oro många känner inför hur dåligt vi hanterar det här med IS-terrorister.

https://www.di.se/…/segrarens-och-sveriges-ansvar-for-fred…/

https://www.svt.se/…/svenska-kvinnan-var-fange-i-is-lagret-…


DONERA

Stöd yttrandefriheten och det fria ordet.

PS har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje skänkt krona är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 3
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp

1 En tanke på “En IS-terrorist, inte en svensk IS-kvinna, har rymt till Sverige

  1. Göran

    Till detta kan vi lägga Los Suecos som enligt den spanska polisen är det mest brutala som drabbat solkusten. Men ingen av dem Kalle eller Olle utan alla har mera exotiska namn som man förknippar med MENA och Iran.

Kommentarer är stängda.