Svensk journalistik ifrågasätter inte regeringens och FHMs strategi för pandemiarbetet som ‘leker med elden’

| 18 juni, 2020

Svensk journalistik förhåller sig otillräckligt kritiska till regeringens och Folkhälsomyndighetens s k strategi för Covid-19.

Strategin kan liknas vid: ‘..att inte släcka elden, utan låta den brinna…’.

 

Folkhälsomyndighetens strategi för pandemiarbetet sägs vara:

Genom att försöka minska smittspridningen och fördröja pandemins förlopp, finns möjlighet att spridningskurvans topp förskjuts och planas ut. På detta sätt kan belastningen på sjukvården och samhället minska eftersom andelen sjuka vid ett givet tillfälle (kurvans topp) minskar, tiden för förberedelser ökar.”

Låter vid första anblicken kanske vettigt, men den s k ‘flacka kurvan‘ betyder att regeringen och FHM medvetet vilseleder och bryter mot fastställda mål för pandemiarbetet som är enligt följande:

Strategin för pandemiarbetet reducerar enbart dödlighet och sjuklighet i befolkningen, vilket i praktiken innebär att regeringen och FHM:

‘…har lekt och fortsätter leka med elden…’

 

Denna ‘lek med elden’ har lett till hög dödlighet och omfattande sjuklighet i befolkningen. Regeringens och FHMs strategi för COVID-19 kan liknas vid en pyroman som attraheras av eld och gärna eld som hen orsakat – en ond cirkel.

Göran Svensson, forskare i internationell management – skriver som privatperson om aktuella samhällsfrågor  

nordavia


DONERA

Stöd oss – för fortsatt demokrati, yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje skänkt krona är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Författare: Göran Svensson

är internationellt verksam forskare och forskningsledare i management - skriver som privatperson 'pang på rödbetan' om aktuella samhällsfrågor 'utan krusiduller' (nordinavia.se)

1 En tanke på “Svensk journalistik ifrågasätter inte regeringens och FHMs strategi för pandemiarbetet som ‘leker med elden’

 1. ulf

  ”Svensk journalistik ” dvs vänster vänster sk journalister som i alla lägen,oavsett rätt eller fel,skyddar sina S och Mp kollegor.
  Från journalistkåren och Svt kan man inte förvänta sig någon kritik,enbart support,till allt som är S, Mp relaterat således även till all inpyrd myndighetsvänster.FHM och MSB i synnerhet.De stöttar helhjärtat den makabra teater som vi ser utspelas och där brist på livräddande åtgärder anses av statsministern som ” helt rätt strategi ”.?? Journalisterna stöder det uttalandet hela tiden………..!! Betyget sverige får av andra länder talar för sig själv.

Kommentarer är stängda.