Tino Sanandaji: Gå inte på denna bluff

Denna virala intervju har fått många att ta fram skämskudden, utrikesministern tappar fattningen trots att reporter är artig, men påläst. Denna meltdown jämförts redan med Prince Andrews intervju, här är en kort klipp med highligts (se gärna hela intervjun, länk nedan)

Ann Linde blev känd under skandalen vid Transportstyrelsen som Ygermans högra hand, men befordrades ändå till utrikesminister. Utöver underhållningsvärde av sekundärskam sprider utrikesministern rena falsarier till omvärlden:

• Linde förnekar att Sverige överhuvudtaget har en överdödlighet: “we don’t have any excess of death anymore”. Det är en provocerande bluff, alla ens halvt färdigräknade veckor av SCB:s har överdödlighet.

Regeringen utnyttjar att många inte förstår att det finns eftersläpning av dödsstatistik för att ljuga de i ansiktet. Detta är en skandal vi inte ska glömma, en regering som mitt under krisen bluffar bort sina döda medborgare kan inte sen komma och säga att de bara var naiva och gjorde en honest misstake. Tror Löfven och Linde att alla dödstal Tegnell räknar upp är luft? De är riktiga människor och dör i excess dag efter dag.

• Linde påstår att strategin fungerade, men: “what we have not managed to do is keep the virus out of the elderly care center in specific region of Stockholm and surrounding of Stockholm”, och skyller dödstal på privatisering “In Sweden, many elderly care home is privately owned”

Ca 1000 döda var i äldreboenden i Stockholmsregionen, viket omöjligen kan förklara Sveriges skyhöga dödstal. Dessutom har vare sig Stockholm eller Sverige ovanligt koncentration på äldreboenden, det är ungefär samma andel som övriga väst, av enkla skäl att sjukdomen främst dödar sårbara äldre som ofta är just på äldreboenden.

Att skylla på privatisering är lika absurd då bara en femtedel av äldrevård är privat. Trots att ca 4500 av 5000 döda inte var på privat äldrevård skyller S cynisk på det för att lura vanliga väljare som inte förstår komplexa frågor om strategin, de vill fördumma vetenskaplig fråga om strategin till en klassisk välfärdsfråga, på samma sätt som Löfven kopplade våldtäkter till LAS.

Varför då det Sverige relativ folkmängd 5 gånger fler döda än Danmark, 13 gånger fler döda än Norge och 9 gånger fler än Finland UTANFÖR ÄLDREBOENDEN? Gå inte på denna bluff.

Tino Sanandaji på facebook

Intervjun på YouTube


DONERA

Stöd oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje skänkt krona är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:


 

 • 146
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

6 tankar på “Tino Sanandaji: Gå inte på denna bluff

 1. Pingback: Når nomenklaturaen taler sort på engelsk « Snaphanen.dk

 2. martin

  Having just seen the above interview, Linde versus Deutsche Welle, I wondered, when DW asked for an interview, did they specify with whom they wanted to talk?
  Could they rather have wanted to speak with Anders Tegnell, one of the planners of the ill fated Herd Immunity?? Maybe he declined and therefore DW ended up with Foreign minister Ann Linde, who then could say “I am not the Chief epidemiologist, so you have to ask him”.
  Even if Linde showed inexcusable shortcomings, also on her own turf of foreign affairs, not excluding a sad level of proficiency in English, I cannot help but think that the Interviewer would have made mince meat of the Herd man himself?
  A good idea to provide Swedish sub titles of DW’s excellent efforts?

  Efter att ha just sett ovanstående intervju, Linde kontra Deutsche Welle, undrade jag, när DW bad om en intervju, angav de vem de ville prata med?
  Kunde de hellre ha velat prata med Anders Tegnell, en av planerarna för det misslyckade experimentet – Flockimmunitet/Herd Immunity ?? Kanske avböjde han och därför hamnade DW med utrikesminister Ann Linde, som då kunde säga ”Jag är ju inte chefsepidemiologen, så Ni får fråga honom”.
  Även om Linde visade oförlåtliga brister, även på sin eget område, utan att utesluta en sorglig nivå i engelska språket, kan jag inte låta bli att undra om inte intervjuerskan skulle ha gjort total “köttfärs” av Flock-mannen själv?
  Vore det en bra idé att tillhandahålla svenska underrubriker för DWs utmärkta insats, så att fler kan forsta?

 3. Anne-Kit

  A foreign minister whose English is clumsier than your average primary school student almost anywhere in the world … Who appointed this woman??

 4. Rosajo

  Varför utgår vi från att det är korrekt att räkna dödsfall som korona endast för att den avlidna testar positivt?

Kommentarer är stängda.