Fylla, bråk och stök – typisk midsommar landet runt

| 20 juni, 2020

En midsommarstång vid ett firande i Sälen.
Foto: ULF PALM/TT / TT NYHETSBYRÅN

Det var inte bara i Lönsboda som det var bråk och misshandelsfall. Polisen runt om i Sverige rapporterar att det förekommit många fall av fall av bråk, slagsmål och misshandelsfall, de säger att de haft mycket att göra på midsommarafton och att det varit stökig på många håll. Vid Älvsjö station i Stockholm var där ett ”bråk” sent under midsommaraftonen. Enligt polisen var det inte helt lättutrett, detta då vissa säger det var ett slagsmål medan andra säger det var ett verbalt bråk. Polisen har dock efter viss utredning konstaterat att där är tre målsägare och att alla fått mottaga slag från varandra. Ingen har gripits i ärendet.

Ett annat ”bråk” utbröt vid midnatt i stadsdelen Lindängen i Malmö där mellan 20 och 30 personer slogs med varandra. Enligt polisens utsago så verkade det som om alla slogs med alla vid detta ”bråk”. Vid detta blev en person knivhuggen i ryggen. Två personer greps för detta och är nu misstänkta för grov misshandel.

Även i Rotebro i Sollentuna så gick det våldsamt till då en man blev attackerad med en yxa i en lägenhet tidigare på midsommaraftonen. Vid denna händelse greps senare en man för mordförsök. 

För övrigt har polisen i Region Stockholm som vanligt haft mycket att göra denna midsommaraftonen. Dessa saker har dock mest handlat om misshandeln i samband med omhändertagande för fylleri och då handlar det inte om några allvarliga skador. Men polisen beskriver händelserna i Stockholm som en vanlig halvstökig fredagskväll. Mycket att göra men inga större och allvarligare händelser.

I Polisregion Bergslagen berättas det att polispatrullerna i Dalarna, Värmland och Örebro län haft fullt upp med ”bråk” och stök. 

Det har handlat om allt från båtolyckor till misshandel, stölder, bråk och rattfylleri under midsommaraftonen. Senare på natten berättas det att allt fortsatt som innan med ”bråk, och oroligheter. Men det ska inte vara något som inte var förväntat av polisen, utan som en vanlig midsommaraftons natt. 

I Gnarp i Gävleborgs län ska en person gripets efter att en annan man blivit knivskuren. I Polisregion Öst  beskrivs midsommarfirandet varit relativt lugnt. Några fall av misshandel och relationsärende, men för övrigt lugnt. 

I Västernorrland beskriver däremot polisen som om läget varit ansträngt. Det har rapporterats in misshandelsfall i Kramfors, Härnösand och Sollefteå.

I Region Mitt beskriver polisen att midsommaren varit arbetsam, att patrullerna fått köra från händelse till händelse och att det varit mycket fylleri.

I Östersund har det anmälts ett fall av våldtäkt, det ska dock inte röra sig om någon överfallsvåldtäkt. Ytterligare information vill de inte lämna ut.

I Norrbottens län har det varit många fall av misshandel, däribland har en taxichaufför i Luleå blivit slagen.

Även i Göteborg har det varit stökigt och polisen utreder ett fall av misshandel då två två killar hamnat i bråk och några andra gått emellan. Men Göteborgspolisen beskriver ändå midsommaraftonen som städad, förutom att det varit ett mordförsök i Varberg där en man blivit slagen i huvudet med en yxa.

https://www.expressen.se/nyheter/midsommar-med-mycket-fylla-och-stok/


DONERA

Stöd oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje skänkt krona är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •