INSÄNDARE. George Anderson: Malmö vill slösa bort ytterligare 405 miljoner

Katrin Stjernfeldt-Jammeh vill SLÖSA BORT ytterligare FLERA 100 miljoner kronor.

SAMTIDIGT vill hon fortsätta att BETALA ut SOCIALBIDRAG till “PAPPERSLÖSA” och EU-MIGRANTER (=tiggande romer).

ANDRA kommuner betalar 6 miljarder/år till Malmö.

George Anderson

——————————

Katrin Stjernfeldt Jammeh, kommunstyrelsens ordförande och finanskommunalråd,  Socialdemokrater i Malmö:

“OPPOSITIONENS FÖRSENING AV STÖDPAKET FÖR JOBB OCH UTBILDNING KAN FÅ ALLVARLIGA FÖLJDER

På bordet låg åtgärder för 405 miljoner kronor som stöd till Malmöborna. Men beslutet blockerades av M, SD och C. Därmed försenas viktiga satsningar på utbildning och arbetsmarknadsåtgärder.
Kommunledningen med S och L presenterade tidigare i veckan ett paket med åtgärder med anledning av den ekonomiska krisen i coronapandemins spår. I paketet ingår satsningar på att snabbt bygga ut vuxenutbildningen och på arbetsmarknadsinsatser. I paketet finns också förebyggande insatser för barn och unga – antalet orosanmälningar har ökat under pandemin – samt arbete mot våld i nära relationer. Sammanlagt innehåller paketet åtgärder för 405 miljoner kronor.

Mitt i den globala kris som råder fattar städer i hela världen beslut om omfattande, nödvändiga stödåtgärder. Malmö behöver göra likadant.

Men när kommunfullmäktige skulle behandla stödpaketet i förmiddags blockerade M, SD och C beslutet genom att begära återremittering av ärendet. För ett sådant beslut krävs en tredjedel av mandaten i kommunfullmäktige, vilket de tre partierna besitter.

– Det är upprörande att oppositionspartierna inte tar den här krisen på större allvar. Vi riskerar hög arbetslöshet bland Malmöborna och ökad social oro. Stödpaketet innebär att många Malmöbor med försörjningsstöd får möjlighet till egen försörjning. Det krävs handling nu och inte partipolitiskt spel, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande.

Något motförslag lade oppositionspartierna inte fram. I debatten som föregick beslutet hänvisades istället till uttalanden i media som går ut på att pengar ska satsas på utbildning, vilket är precis vad kommunledningens stödpaket innehåller.

– Malmöborna ska kunna förvänta sig mer av oppositionen. Det går inte att lägga förslag i media men inte ha något att presentera i kommunfullmäktige där besluten fattas. På grund av agerandet så fick kommunfullmäktige inte ens möjlighet att ta ställning till vårt stödpaket, som jag bedömer hade haft goda möjligheter att få majoritet, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh.

I stödpaketet ingår också att skapa budgetutrymme för att behovet av försörjningsstöd kommer att öka i år. När årets budget lades i november förra året minskades budgeten för försörjningsstöd med 200 miljoner kronor. I och med coronapandemins utbrott är den bedömningen orimlig. Därför föreslår kommunledningen en uppräkning av budgeten med 250 miljoner kronor.

På grund av agerandet måste det nu extrainsatta sammanträden hållas i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige före sommaruppehållet, för att inte förlora tid för dessa viktiga stödåtgärder.

– Vi måste nu lägga onödiga resurser på att organisera nya möten för att diskutera stöd som vi redan vet behövs. Malmöborna, näringslivet, föreningar och de kommunala verksamheterna behöver tydliga besked från kommunens politiker. Vi behöver agera snabbt, klokt och inte låta partipolitiska utspel vara viktigare, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh.”


DONERA

Stöd oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje skänkt krona är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 6
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “INSÄNDARE. George Anderson: Malmö vill slösa bort ytterligare 405 miljoner

 1. Dan Astrom

  Låt henne dela ut pengar men slopa Robbin Hood skatten, alltså får hon betala med Malmös egna pengar.
  Om jag lånar till en helikopter, ska mina grannar då betala min skuld?! Det är så jävla bottenlöst dumt så jag finner inte ord.
  Det var ett införande för att skydda inkompetenta ledare som likt Mona Sahlin inte förstår att när pengarna är slut kan man inte ta andras pengar och fortsätta handla för deras pengar. Mona Sahlin är bara en i raden som verkar helt utan ekonomiskt förstånd men som, av någon underlig anledning, fått förtroendet att handskas med andras pengar. Tänk om en företagare skulle göra samma sak med sitt bolags pengar, fängelse dom är bara första straffet…

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *