HITTAT PÅ NÄTET. Professor i USA avstängd – för att han inte vill bedöma studenter utifrån hudfärg

Vid UCLA har professor Gordon Klein blivit avstängd från sin tjänst efter att ha vägrat bedöma svarta studenters provresultat med extra ”medkänsla och överseende”. Han får alltså inte undervisa eftersom han inte vill bedöma sina studenter utifrån deras hudfärg.

https://nypost.com/2020/06/10/ucla-suspends-professor-for-refusing-leniency-for-black-students/

Vid Oxford University har rektorn lovat att alla som lider av den ”traumatiska effekten av brutaliteten som dödade George Floyd” ska få sin arbetsbörda lättad och sina prov extra snällt bedömda. Handledare uppmanas att kontakta svarta studenter och diskutera eventuella behov av en lättare arbetsbörda, oavsett om studenten själv har givit uttryck för något sådant.

https://www.spiked-online.com/2020/06/19/oxford-has-abandoned-its-critical-faculties/

Det spelar ingen roll om motiven är välmenta eller illasinnade. När det kommer till kritan finns det bara två sidor i konflikten: De som tycker att alla människor ska behandlas lika oavsett hudfärg, och de som inte tycker det.

Blanche Sande på Facebook 


DONERA

Stöd oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje skänkt krona är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 4
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Henrik Lilja Rönnquist

Redaktör och Art Director för PS

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *