Underbara danskar: Semestra i Sverige – få sparken

| 23 juni, 2020

Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT

Reser du på semester i Sverige i sommar riskerar du att få sparken. Det beskedet har 25 000 anställda i Region Syddanmark fått i dagarna. Enligt Kvällsposten , som hänvisar till den danska tidningen JydskeVestkysten , har alla medarbetare fått ett brev hem som varnar för att åka på Sverigesemester. Detta gäller även för andra länder i EU som det danska utrikesdepartementet avråder att resa till.

Kvällsposten uppger att medarbetarna i brevet kunnat läsa att en sommarsemester i Sverige ses som ett “allvarligt missbruk av din anställning” och att detta kan leda till “arbetsrättsliga konsekvenser”.

Aftonbladet


DONERA

Stöd oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje skänkt krona är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •