VIKTIGT OM LARS VILKS LIV. 3033: Livvakter del 6, möte

| 23 juni, 2020

Mötet med ledningen i februari 2019 visar att myndigheter alltid kan vara ett konstnärligt material.

Efter den plötsliga vändningen i hanteringen av livvaktsskyddet i december 2018 bad jag om ett möte för att framföra mina synpunkter. Myndigheten drog ut på tiden och först efter flera påminnelser kom mötet till stånd i februari.

På detta möte tog kommissarien, omgiven av sina underchefer, till orda och jag kunde snabbt förstå att en ny ordning hade införts. Det var slut med tillmötesgåendet och en åtstramningsstämning fyllde lokalen. Kommissarien förklarade att han hade högsta förtroende för sina underchefer. Min kritik av händelserna under julen 2018 mötte ingen förståelse. Däremot var ledningen inte främmande för att detaljerat genomgå några resor jag hade gjort för att hjälpa en bekant med trädgårdsvattning. Irriterat påtalade man att det gick att installera slangsystem och att kommunalt vatten kunde kopplas in. Kommissarien bemötte sedan min kritik med att det fanns privata företag som jag kunde vända mig till om jag inte var nöjd med nuvarande förhållanden.

Vidare lät man meddela att Maj förbjöds att ha någon som helst kontakt med livvaktsenheten. Detta var ett helt nytt scenario eftersom Maj under alla år (sedan 2010) haft goda och fortlöpande kontakter med enheten.

Som avslutning på mötet anslog kommissarien en vänligare ton och förhörde sig om hur det gick med mina löprundor. I min begränsade tillvaro är löpning ett sätt att underhålla konditionen. Jodå, jag höll god min när han gav mig beröm för mina tider på 2 km.

Lars Vilks


DONERA

Stöd oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje skänkt krona är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:


 

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Lars Vilks

konstkritiker och tidigare professor i konstteori vid Kunstakademiet i Bergen 1997 – 2003