Ebba Busch: Den här våren har inneburit en av de svåraste kriserna för Sverige i modern tid.

| 24 juni, 2020

Regeringen Löfven valde en strategi med få restriktioner, relativt hög grad av smittspridning, med fokus på att skydda riskgrupperna. Ansvaret för att genomföra den dumpades på regionerna och kommunerna. Kommuner och regioner tog sig an uppdraget efter bästa förmåga.

Istället för en samlad strategi för Sverige fick vi 21 regionala strategier och 290 kommunala strategier. Skyddsutrustningen räckteinte, riktlinjer saknades och översikten av vårdbehovet i landet var bristfällig. Runt om i landet ropade sig regioner och kommuner hesa efter nationellt stöd.

Krisen har visat vikten av ett nationellt ansvar för sjukvården. Nu står vi inför en situation där vi måste ta oss igenom en kris, hantera den växande vårdskulden, säkerställa att patienter får vård i tid och se till att den till bristningsgränsen pressade vårdpersonalen äntligen får vila ut. Allt på en och samma gång. Lösningarna måste vara hållbara under lång tid framöver. Regionsystemet klarar inte av det uppdraget. Därför behövs ett nationellt ansvar för sjukvården.

Läs hela partiledarintervjun i Sydsvenskan här: https://www.sydsvenskan.se/…/ebba-busch-regeringen-spelar-e…

Ebba Busch på Facebook


Vi behöver ditt stöd!

Stöd oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje skänkt krona är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:


 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •