INSÄNDARE. Mats Aberg: Sverige är paria!

| 24 juni, 2020

Våra grannländer och flera EU länder vill inte veta av oss i sommar, eftersom Sveriges enfaldiga coronastrategi tillåter smittan att spridas ohämmat. FHM säger strategin är att ”smittan skall spridas långsamt”, men det har visat sig att vi sprider COVID19 mest och snabbast i hela norden och kanske bland de främsta i världen! Samtidigt som andra länder har gjort allt de kan för att rädda sin befolkning har våra ledare och FHM sett på med ”spänning” (Anders Tegnell 20200425) hur smittan sprider sig bland Sveriges befolkning. ”När man ser 5000 döda I Sverige och 230 i Norge, så är det ganska märkligt” säger Gro Harlem Brundtland.

Vi skulle kunna stoppa smittspridningen nästan helt och hållet redan idag, samt återgå till normala förhållanden. Det behövs inget vaccin eller någon annan lösning vi ännu inte har. Det enda som skulle krävas är att vi alla bär ansiktsmasker. Alla länder som tillämpar masker visar just att det går att hejda viruset och att få ner dödstalen, men det kräver att alla måste bära ansiktsmasker.
Här opponerar några, till med tokstollar ifrån vården och poängterar att ansiktsmasker inte är 100%, men om maskerna bara skyddar 80%, förstå vad det skulle betyda att minska antalet smittade och dödstalen med upp till 80%, eller mera. Sedan kan man också fråga sig varför de sjukhus som har bäst skyddsutrustning har även minst antal smittad personal….
Går det att räkna ut varför, eller råder det fullständig flockidioti inom denna fråga?

Viktigast att förstå är att maskerna skyddar mot den initiala ”occulationen”, dvs hur stor den initiala dosen virus är, vilket sedan har stor betydelse för hur allvarlig den fortsatta sjukdomen blir. Om vi ville återgå till det normala är det inte svårare än så och allting skulle kunna öppna upp igen. Men, så länge det sägs ”inte passa den svenska coronastrategin (FHM)” och svenskarna i ren fåfänga inte vill hejda smittspridningen, så förblir vi paria och får bära de högsta dödstalen per capita och vecka i världen.

Mats Aberg på Facebook

https://www.nytimes.com/…/sweden-coronavirus-pariah-scandin…
https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx…
https://samnytt.se/anders-tegnell-spannande-hur-viruset-v…/…


Vi behöver ditt stöd!

Stöd oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje skänkt krona är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:


 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •