Socialdemokraterna vill chockhöja skatter – ska inte gå att spara eller jobba ihop till en segelbåt eller ett hus med sjötomt.

Nu höjs röster inom socialdemokratin för en återgång till 70- och 80-talens extrema högskattepolitik. Förslagen riskerar att driva företag och människor från landet och sänka tillväxten.

Syftet tycks inte vara att öka skatteintäkterna, utan ren och skär avundsjuka, skriver Christian Ekström, Skattebetalarna.

Ytterligare ett förslag är att beskatta vad debattörerna kallar ”lyxegendomar”. Som exempel nämner man båtar eftersom ”höginkomsttagare är kraftigt överrepresenterade bland båtägare”. Man erkänner att detta inte skulle generera särskilt stora intäkter. När man läser rapporten blir det tydligt att syftet i första hand inte heller är att öka skatteintäkterna.

Inget av förslagen har potential att inbringa substantiella summor till statskassan. Snarare tycks ambitionen vara att minska klyftor genom att kapa topparna. Det ska helt enkelt inte gå att spara eller jobba ihop till en segelbåt eller ett hus med sjötomt.

Expressen


Vi behöver ditt stöd!

Stöd oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje skänkt krona är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Socialdemokraterna vill chockhöja skatter – ska inte gå att spara eller jobba ihop till en segelbåt eller ett hus med sjötomt.

 1. Carl den 12

  Tanken är väl, att ingen ska få ha det bra och ta bort motivationen och drömmen om ett gott liv.

  Calle som själv arbetar inom vården och som önskar bli egen företagare, har för längesedan gett upp just den ambitionen, utan bara går och väntar på att tiden till pensionen går snabbare än snabbt😬
  PS Kan dessa maktgalna politiker inte komma på ett bättre förslag att få in pengar till stadskassan, så säger ju det en hel del om deras tankeförmåga👎
  Sedan in och pilla i det som våran sista och riktiga stadsminister Göran Persson gjorde för Sverige, borde vara straffbart.
  Saknar dig, Göran♥

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *