Hur har coronakrisen skötts? Ska verkligen en statlig kommission ensamt granska detta?

| 29 juni, 2020

Hur har regeringen skött coronakrisen? Fler än en statlig kommission måste granska detta. Foto: MostPhotos/skärmdump

“KOMMISSION I ALL ÄRA, MEN GRANSKNINGEN UTANFÖR ÄR HELT CENTRAL

På tisdag ska direktiven till den omdiskuterade coronakommissionen vara klara. I dem står vad kommissionen ska granska. Allt tyder på att allt ska granskas, och därmed kan det viktigaste, ansvarsutkrävandet gå förlorat.

Oppositionen har fått igenom att kommissionen ska vara klar i god tid före nästa val i september 2022. Men listan på vad kommissionen ska belysa i händelseförloppet från det att ett nytt coronavirus blev känt i Kina i januari till dess att dödsfallen blev allt vanligare i Sverige från 11 mars och fram till nu då den akuta situationen (förhoppingsvis) är över.”

Läs i SAMTIDEN


Vi behöver ditt stöd!

Stöd oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje skänkt krona är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal: