Kommer MP lämna regeringen? Carolin Dahlman skriver i sin ledare hej då till dem.

| 29 juni, 2020

Här kommer min betraktelse över det som Carolin Dahlman skriver i sin ledare i Kristianstadsbladet. Hon skriver att det går rykten om att MP överväger lämna regeringen. Enligt Dahlman vore det mycket bra för Sverige då det lilla partiet har tillåtits göra nog mycket skada i sin kamp för att rädda världen med dina och mina resurser. Och det stämmer till 100 procent, MP har gjort mer skada än nytta under de år de suttit i regeringsställning och om man räknar in alla år de suttit så har de åsamkat landet många oreparerbara skador. Ryktena började gå nu under helgen och i söndags så blev de mer reella då MP:s ledamot i migrationskommittén, Annika Hirvonen Falk pressades i Aktuellt efter rykten om att Socialdemokraterna kan tänka sig att runda MP i migrationsfrågan och med det brutit sin överenskommelse med MP om att inte förhandla med oppositionen utan att de är med vid förhandlingarna.

Carolin Dahlman menar att detta är goda nyheter. För om MP lämnar regeringen kan Sverige äntligen få en politik som grundas i verkligheten, håller på sikt samt respekterar svenska medborgare och skattebetalare. Så långt som Dahlman menar att Sverige blir bättre utan MP vill inte jag sträcka mig, för där sitter fortfarande ett parti i regeringsställning som inte lever helt i verkligheten och som inte respekterar de svenska medborgarna och framför allt skattebetalarna. Där är en finansminister som inte till fullo förstår att man måste släppa på skattetrycket för att få folket till att arbeta mer. Att hon måste spendera mycket nu för att övervintra företag som drabbats av Coronakrisen. Så det som Dahlman skriver att Sverige efter att MP lämnar regeringen kan få en politik grundad i verkligheten stämmer inte till fullo.

Men att saker och ring kommer att bli bra mycket bättre än de är nu med en vise statsminister som Lövin som under P1 Morgons intervju på måndagen sade “Det viktiga är att vi ska ta ansvar för en värld som ser ut som den gör, där 80 miljoner människor är på flykt, där man faktiskt inte kan sätta ett tak på hur många som kommer att fly nästa år”. För med ett sådant uttalande bevisar det att MP verkar tycka att svenska skattebetalares pengar kan och bör användas för att ta hand om all världens lidande utom dem som lider i Sverige. I MP:s värld finns tydligen oändliga resurser att finansiera stora visioner. Partiet har en förkärlek för fluffiga formuleringar; orden låter så fina, men vad de betyder i praktiken är oklart. Några prislappar redovisas inte. Och reportrarna ställer allt för få följdfrågor om deras politik, MP måste avkrävas svar.

Exempelvis sa Hirvonen Falk i Aktuellt i gårkväll att: “Flyktingpolitiken är viktig för oss, för det handlar om människor och utsatta barn”.
Men är inte svenska skattebetalare människor?
Ska vi hjälpa världens alla utsatta barn, eller var går gränsen?
På MP:s hemsida står det att partiet står för en varmare politik, mot kalla vindar där gränser stängs för människor i nöd”.
Men vilka är det som får betala denna “varmare politik?
Annika Hirvonen Falk skrev nyligen i Aftonbladet. “Miljöpartiet kommer fortsätta kämpa för att utsatta människor som flyr krig och förtryck ska mötas av ett humant Sverige.” “Bara genom att sätta individen och individens mänskliga rättigheter i centrum skapar vi en hållbar migrationspolitik”
Men hur gör vi det, ska vi ha helt öppna gränser, ska alla välkomnas?

Vad händer då med svenska individers rätt till sin egen lön?
Eller det har vi kanske inte längre när man läser vad LO och tankesmedjan Tiden presenterade för några dagar sen då de ville chockhöja skatterna för dem som arbetar mycket för att utjämna “orättvisorna” i samhället.
Det är kanske de pengarna som MP vill använda för att hjälpa alla dessa “utsatta” människorna och barnen?
För i höstas så skrev Lövin och biståndsminister Peter Eriksson i Aftonbladet: “Som ett av världens rikaste länder har Sverige ett ansvar att mildra den utvecklingen”.
Men är Sverige så rikt, varför har vi då så många fattigpensionärer?
Borde då inte de som arbetat ihop dessa “rikedomar” ni i MP vill skänka bort först få ta del av de pengarna?

Carolin Dahlman´skriver vidare att MP:s linje kännetecknas dessutom av ett slags storhetsvansinne. “Tack vare biståndet räknas Sverige som en humanitär stormakt”. Jag skulle nog vilja beteckna MP:s uttalanden och uppträdande som om de lider av Napoleonkomplex, de lider av ett storhetsvansinne eller hybris i sina tankar om vad deras politik gjort för Sverige. För när de skriver att biståndet “ger vårt land både inflytande och respekt i omvärlden” och på sin egen hemsida att Sverige självklart “ska fortsätta vara ett land som visar vägen för andra länder” då frågar man sig om de “har alla höns hemma eller de vandrar fritt”.
Dahlberg frågar hur då, vi är tio miljoner människor med en stor grupp nysvenskar som inte får jobb och kommuner som lider av ekonomiska bördor. Ska vi verkligen kosta på oss att glänsa globalt?

Är inte detta ett bevis att Miljöpartiet inte lever i verkligheten, att de inte ser det nödvändigt att prioritera, att partiet i sin helhet och ledningen i synnerhet lever i en drömvärld där pengar växer på träd och att det bara är att plocka dem där när det fattas?
Men med tanke på att MP i Sifos junimätning blott nådde 3,5 procent så är det kanske fler som synat partiets tomma budskap. Och Dahlman menar att det inte blir någon större förlust för Socialdemokraterna att släppa sin regeringskollega och i stället försöka rädda sig själva och landet. Och det kan man hålla med om, för i en Sifomätning så visade det sig att endast 10 procent av svenskarna ville ta emot fler flyktingar och 54 procent ville ta emot färre. Ett klart besked att MP:s politik går emot vad svenskarna vill och önskar.

Och att svenskarna är trötta på denna politik det är inte av illvilja, utan för att de inte vill betala räkningen efter deras politik.
MP har alltför länge lyckats utnyttja övriga partiers rädsla för att låta som SD. 2011 lyckades man få Alliansen att ge papperslösa rätt till vård och skola, och S har hållit fast vid en ansvarslös migrations- och integrationspolitik alldeles för länge. Men nu är det kanske till slut över om bara inte Löfven får kalla fötter och hans rädsla över att förlora regeringsmakten blir för stor, för då vet man inte vad som kommer hända, då kanske Sverige går mot en långsam undergång.
Men det kan ju också gå så långt att Moderaterna och Kristdemokraterna börjar förhandla med SD. Centerpartiet har ju sagt att de vill strama upp de också och Liberalerna har sagt samma sak och då får ett riksdagsomröstning avgöra frågan och jag tror nog Löfven drar sig från ett sådant nederlag och släpper MP ut till grönbete för all framtid.

https://www.kristianstadsbladet.se/ledare/hej-da-miljopartiet?fbclid=IwAR25KWmhrohbH7PPouXV_rF0vepp5KSpnbMFC-Nc9nAKs8lIIJknmIPw74Q
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/mp-om-att-lamna-regeringen-inte-omojligt-att-det-kan-ga-sa-langt
https://www.gp.se/debatt/höj-skatten-för-de-förmögna-för-att-minska-klyftorna-1.29626552