Gruppboende i Ronneby totalförstört vid brand, alla boende evakuerade.

| 30 juni, 2020

Vid 5.45 på tisdagsmorgonen larmades SOS om en brand på ett gruppboende på Folkparksvägen i Ronneby. De boende evakuerades i ett tidigt skede då byggnaden är av trä. Dock har en person har blivit förd till sjukhus men skadeläget för denna är okänt. Förutom räddningstjänst har även polis och ambulanspersonal ryckt ut till platsen.
Räddningsledare Claes Nicklasson sade till P4 Blekinge på morgonen: “Det brinner kraftigt och sprider sig ner i huset. Vi försöker begränsa så mycket som det går, men branden är kraftig så det ser inte så ljust ut just nu.”
Enligt polisens hemsida så var branden fullt utvecklad vid 7-tiden på morgonen.
Jonathan Jansson, teamledare vid SOS sade också på morgonen: “Åtta resurser är på plats från räddningstjänsten. En ambulans är även framme.”

Enligt räddningstjänsten har branden startat i en altan i anslutning till gruppboendet därefter har lågorna spridit sig via fasaden upp till en vind.
Kim Hild presstalesperson vid polisen säger: “Vi har spärrat av ett område. Nu under släckningsarbetet är vi mer passiva och ser till att folk inte kommer för nära.”
Räddningstjänsten i Ronneby meddelar att de kommer vara kvar vid den eldhärjade gruppboendet under stora delar av tisdagen då det kommer att ta timmar innan byggnaden har brunnit ner. Vad som orsakat branden är ännu inte känt men polisen kommer att utreda branden när resterna svalnat. Och således finns heller ingen rubricering av branden ännu.

https://www.expressen.se/kvallsposten/just-nu-gruppboende-overtant-en-till-sjukhus/?fbclid=IwAR0i1COdDngXDlLmYrrM4XCTkvcHzg5oswKjKC6QNTamM6llpBPLvtmMd6A

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *