Man skjuten i Handens centrum i Haninge, två personer frihetsberövade

| 30 juni, 2020

Tryggheten och säkerheten blir bara större när man läser om alla skjutningarna i Sverige eller hur?
När man läser om den skjutning som ägde rum i Handens centrum i Haninge vid 23.30-tiden på måndagskvällen. Den skjutne mannen var vaken och talbar när han fördes till sjukhus. Och även om hans skador betecknas som allvarliga så är de ej skadorna livshotande enligt polisen. Brottsplatsen har varit avspärrad för teknisk undersökning och polisen har genomfört flera vittnesförhör på platsen. Enligt polisens presstalesperson Ola Österling finns det vittnen som gjort vissa avgörande observationer.

Polisen har startat en förundersökning angående försök till mord i ärendet. Polisen meddelar senare under natten att två personer frihetsberövats. Enligt uppgifter ska detta skett vid två olika tidpunkter och på två olika platser. Dock vill polisen inte gå in på vad de gripna männen är misstänkta för.
Vakthavande befäl vid Stockholmspolisen Jerry Kalliorinne säger: ”De är frihetsberövade men vilken typ av medverkan de har kommer jag inte att gå in på.”
Under tisdagsmorgonen meddelar de att den tekniska undersökningen ännu inte är klar och att platsen fortfarande är avspärrad. Även vittnesförhören kommer att fortsätta under dagen.

https://svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/man-allvarligt-skadad-i-skjutning-i-hanninge
https://www.expressen.se/nyheter/person-skjuten-i-haninge-misstankt-mordforsok/

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •