Nu flyttar vi ifrån Malmö

| 30 juni, 2020

Noah tassar runt bland flyttlådorna

Nu är det dags, imorgon drar flyttlasset mot Ystad. Det är en mycket efterlängtad flytt.

Malmö och Västra hamnen där vi bor har förändrats till det sämre på en väldigt kort tid. Unga män som kör som galningar mitt i vårt område, knarkhandel vid havet och haschrökning i vår lilla dunge som är en mycket uppskattad plats av både barn och hundar.

Framför allt kommer vi känna oss tryggare rent allmänt. Hoten mot mig och Henrik har i takt med att PS växer blivit en del av vår vardag. Även om vi oftast ignorerar dem (några har vi polisanmält) känns det alltid obehagligt när människor som inte accepterar att vi tycker olika, eller som anser att vi har ett för stort genomslag, ska tystas med hot.

Vi kan dock aldrig skrämmas till att ge upp PS eller att sluta skriva, tvärtom ger det oss paradoxalt nog kraft att fortsätta med det vi gör. Vi drivs av ett innerligt patos för att vara den där plattformen som balanserar upp det som sägs och skrivs på vänsterkanten samt att vara ett forum för andra på nätet.

Och det går bra. PS Nyhetssida har på bara några veckor ökat med 30 procent i sidvisningar, och läsarna har ökat med 20 procent, totalt har vi 500 000 besök per månad på sidan. FB och twitter växer i samma takt. Något gör vi som är rätt.

Tillsammans med er läsare och medlemmar i vår fb-grupp känner vi oss dock aldrig ensamma. Vi vet att vi har ert stöd och vi hoppas att ni känner att ni alltid har vårt. Det är kanske en klyscha men för PS känns det ändå som att “tillsammans är vi starka” faktiskt gäller för oss.

Madeleine & Henrik Lilja Rönnquist …och Noah så klart

PS. Vi kommer på grund av flytten inte hinna vara lika aktiva i PS de närmsta dagarna. Hoppas på er förståelse och att ni stanna hos oss trots lite färre inlägg. Till helgen borde allt vara som vanligt igen.


Vi behöver ditt stöd!

Stöd oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje skänkt krona är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 22
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp

7 tankar på “Nu flyttar vi ifrån Malmö

 1. Anonym insändare

  Västra hamnen,
  Malmös stolta byggprojekt som med Turning torso I centrum, skulle locka de välbehövliga höginkomsttagarna till Malmö, den allt fattigare asylinvandringsstaden.
  Men även MKB (Malmö kommunala bostadsbolag) fick tillgång till ett stort antal av de nybyggda exklusiva husen och började kvotera in ett större antal icke självförsörjande individer.
  Min bekant som bodde i huset närmast Turning torso stördes dagligen av de annorlunda beteendena hos en stor Romsk familj som blivit anvisad en stor lägenhet i samma trappingång.
  Kommunalrådet Katrin Stjernfeldt-Jammeh,
  tyckte dock att Västra Hamnen blivit för “HOMOGENT svenskt”, vilket är oacceptabelt i hennes ambitioner för den multikulturella staden, utan utpräglade förorter.
  Katrin Stjernfeldt-Jammeh bestämde att två nya direktbusslinjer skulle inrättas :
  Rosengård — Västra hamnen
  Lindängen — Västra hamnen.
  “Busslinjerna kommer att få stor betydelse för att förena människor i stadsdelar med helt olika förutsättningar och för att att öka integrationen och förståelsen mellan Malmös diversierade befolkning.”
  Vad blev resultatet?
  Sommartid påminner Västra Hamnen mest om en badort i Mellanöstern och benämns också skämtsamt som “Beirut” av många Malmöbor.
  En solig sommardag, kan 80% av de synliga besökarna utgöras av individer med “utomeuropeiskt ursprung”.
  Sommarnätterna präglas av buskörningar med högljudda
  Mercedes AMG, BMW M, och Audi S8 och arabisk musik på högsta volym.
  Förare och passagerar i nämnda fordon är huvudsakligen bosatta i Rosengård
  men säger att,
  “de rika och rasistiska svenskarna” som bor i Västra hamnen skall “dissas”.
  Många av de, som var lyckliga över att ha flyttat in i dyrköpta lägenheter med fantastiskt läge med närhet till bad och Öresundsutsikt, vill nu sälja.
  Emellertid, är det omöjligt att sälja till skäligt pris på de värsta störningsstråken.
  VÄSTRA HAMNEN i Malmö är TYPEXEMPLET på
  hur en asylinvandring av individer från andra kulturer och
  som aldrig har haft avsikten
  att anpassa sig,
  kan förstöra en stadsdel,
  en stad och ett helt land.
  Lycka till med flytten (“flykten”?)
  från Västra hamnen!

 2. Henrik Lilja Rönnquist

  Slår mig nu, självklart flyttar vi till Ystad för att vi vill det och för att vi älskar den lilla medeltida staden. MEN vi flyttar också FRÅN någonting, från en stad med no-go-zoner, från en stad som har en polishelikopter dagligen snurrande över sig, från en stad där man hör sirener varje dag, från en stad där man är rädd när man rör sig inne i city, från en stad där man måste tänka på vilka områden man rör sig i och vid vilka tidpunkter, från en stad där man gömmer korset man bär runt halsen, från en stad där vi inte vågar gå ensamma med hunden kvällstid ens utanför vår egen dörr, från en stad där man inte … japp ni förstår, vi flyttar från Malmö – för gott

 3. Py Eriksson

  Jag flyttade från Ystad till Malmö pga jobb, det är några år sedan nu, men det var illa redan då.
  Arbetade på lilla torg och blev utsatt för två rånförsök på väg hem från jobbet, båda gångerna var det flera gärningsmän av utomeuropeisk härkomst som gav sig på mig, en ensam kvinna.
  De fick aldrig med sig någonting från mig då jag blev förbannad som fan istället för rädd, vid ett tillfälle kom polisen så snabbt att vi hittade dem.
  “Det var ju bra” tänkte jag, då jag fortfarande trodde på att vi levde i en svensk rättsstat där kriminalitet bestraffades, i synnerhet grova brott som personrån.
  Hur som helst, nu vet jag bättre avseende den saken!
  Hursomhelst, Malmö ÄR ett för dagens mått extrem stad, men både Göteborg å Sthlm är tätt hack i häl mot samma nivå av förfall.
  Det riktigt skrämmande är att INGEN tätort är längre förskonad från dessa skräniga, klungor av aggressiva och hatfulla grupper av yngre män som “tar över” torg, stränder å parker. Hoppas ni kommer att trivas i Ystad, där är det fortfarande möjligt att kunna rasta sin hund. All lycka! Tack för er strävan för sanningen!

 4. Carl den 12

  Önskar er lycka till i flytten och att jycke med matte och husse ska trivas?
  Det är sorgligt att det också påminner om att det är så långt ifrån det svenska trygga folkhemmet, man kan komma som man växte upp i.
  Att fler överväger att flytta ifrån små som större städer och samhällen där man inte längre känner igen sig?

  Calle överväger själv att flytta pga att den ökade kriminalitet spridit ut sig i Göteborg.
  Det är mer än ovanligt än vanligt, att man ser det på vägen till arbetet och utanför arbetet är försäljningen utav droger redan igång när man börjar sitt arbetspass.
  Låt dom hålla på, säger somliga.
  Nej, säger jag ang att vapen är inblandat och att missbrukare som säljer och köper dessa droger oberäkneliga.
  Sveriges trygghet har blivit ett känsligt ämne att diskutera, då många inte ser helheten utav vilka konsekvenserna utav droghandel har i den undre världen och som drabbar dom som inte vill ha det nya Sverige.
  Ett Sverige där man ständigt tullar på sunt förnuft och moral.

 5. ulf

  Lycka till i Ystad ! Tyvärr är utvecklingen sådan att de flesta städer invaderas av invasiva invandrade bidragstagare med allt som följer med.Det verkligt allvarliga är att politikerna inte gör ett skit för att räta upp förfallet som bara tillåts fortgå i allt högre takt.Svensken betalar sin världsrekord höga skatt och fortsätter rösta på S som kan rasera Sverige ännu mer och öka intagstakten.??Sverige kommer att gå under utan en kraftfull förändring.

 6. Anders

  Lycka till i Ystad . En mysig stad . Och fortsätt att kämpa för ett bra Sverige . Om man lyssnar till våra ledande politiker på morgon TV denna vecka , blir man bestört och förstår att de flesta av dem måste bytas ut . Senast i valet -22 , om vi ska ha en möjlighet att rädda Landet .
  Men jag är tyvärr pessimist.

Kommentarer är stängda.