Ny skolbrand i Lund. En i raden av de 53 misstänkt anlagda bränderna i staden under våren och sommaren.

| 30 juni, 2020

Skolbränderna i Lund fortsätter. I natt var det dags för ytterligare en sådan då det brann i fasaden på Mårtensskolan vid tre-tiden på tisdagsmorgonen. Det var en väktare som larmade räddningstjänsten efter att brandlarmet gått i skolan. Väktaren påbörjade också släckningsarbetet innan räddningstjänsten anlände. Även ambulans fick kallas till branden då väktaren fick föras till sjukhus efter att denne andats in rök.

Enligt uppgift var branden inte fullt utvecklad när den upptäcktes så skadorna ska blivit begränsade till fasaden samt till delar av konstruktionen. Vid 4.40-tiden meddelade räddningstjänsten att branden var släckt men att räddningstjänsten kommer att vara kvar på platsen för att se att branden inte blossar upp igen. Skolan har spärrats av i väntan på brottsplatsundersökning, men redan under natten sökte hundpatrull igenom området. Branden utreds som mordbrand, men ännu är ingen gripen för dådet.

Detta är inte första branden i Lund som denna våren och sommaren. De flesta av de 53 bränderna som varit i Lund misstänks vara anlagda.
Vakthavande befäl i Malmö Magnus Lefevre säger: ”Det finns andra bränder man tittar på, men jag kan inte svara på vad det finns för kopplingar.
Så visst blir väl Sverige tryggare och säkrare, eller?

https://svt.se/nyheter/inrikes/ny-skolbrand-i-lund-polisen-misstanker-brott
https://www.expressen.se/kvallsposten/brand-pa-skola-under-natten-vaktare-inledde-slackningsarbetet/

  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •