Sprängning vid villa i Upplands-Bro

| 30 juni, 2020

Polisen larmades till Upplands-Bro vid 23.40-tiden då det varit en sprängning i orten. Där var många som larmade om händelsen. Explosionen ska ha skett i anslutning till villan, enligt uppgift på en altan. Vad som orsakat sprängningen är ännu inte helt klarlagt men enligt uppgift ska det varit en handgranat som sprängdes. Det uppstod en del skador vid explosionen. Bland annat ska rutor ha krossats men ingen person ska ha skadats trots att det ska ha varit en person i villan.

Området runt villan spärrades av för att polisens bomb- och kriminaltekniker ska kunna undersöka platsen och vi tre-tiden var undersökningen klar och platsen kunde klassas som säker. Innan platsen säkrats så syntes poliser i hjälmar på platsen. I sökandet efter gärningspersonen/personerna sattes även helikopter in. Ett stort antal personer har lämnat vittnesuppgifter till polisen efter händelsen.
Men ingen är ännu gripen för brottet. Sprängningen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse.

https://www.expressen.se/nyheter/stor-polisinsats-i-bro-efter-larm-om-explosion/
https://svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/explosion-vid-villa-i-upplands-bro

  • 5
  •  
  •  
  •  
  •  
  •