Från flödet på Facebook: Den gamle mannen som inte har råd med medicin

Kära vänner. Låt mig berätta om något som krossade mitt hjärta idag. Låt mig berätta om hur våra pensionärer som har byggt upp Sverige lever och behandlas genom våra politiker. 

En äldre man i 80 års åldern, nyss hemskickad från Karolinska kommer för att hämta ut sin nya blodtrycksmedicin. På doseringsetiketten har läkaren skrivit ”……tas senast 36 timmar efter utsättning av ramipril”. Jag gör iordning medicinen och den mycket charmiga mannen frågar mig vad detta kalas kommer att gå på. Jag svarar att det kommer att kosta 1880 kr. Då blev mannen tyst. Jag önskar att ni kunde se förtvivlan i hans ögon när han insåg att det är alldeles för dyrt för honom. Skamset säger mannen att han inte har råd och försöker skämta bort det genom att säga att han kommer behöva råna en bank. Mannen lämnar apoteket utan sin medicin. 

Efter ett tag kommer en annan kund in, en kund som saknar asyl. Han har fått ett recept på ett läkemedel som kostar tiotusentals kronor. Pga regelverk så ska denna asylsökande endast betala 50 kr. 50 kr!!!!!!Oavsett läkemedlets pris. Resten ska faktureras till Migerationsverket som betalar fakturan. 1f44f_1f3fc.png

Jag tänker inte vara den som är så, men  vad jag blir förbannad. En människa som har jobbat 60 år av sitt liv, gjort rätt för sig och betalat skatt. En människa som har byggt upp Sverige. Denna människa ska få leva på småpengar. Denna människa ska inte ha råd med sin blodtrycksmedicin. Hur är det möjligt att vi lever i ett sånt samhälle? 

Vi bör skatta oss lyckliga som bor i Sverige där vi har privilegiet att endast betala max 2250 kr för ett läkemedel oavsett kostnad. 

Däremot visar våra svenska politiker gång på gång att de sviker pensionärerna. De lovar höjningar på 600 kr. Slopa höjningarna och låt våra äldre få gratis tandvård, gratis läkarvård, låt dem få mediciner för 50 kr som vi fakturerar till en mydighet som de kan uppkalla Pensionärsverket, ge dem samma särbehandling som våra asylsökande och andra får. Så är det i socialdemokraternas Sverige.  Ge oss  din röst på Kristdemokraterna  så vi kan ändra På det så den gamle mannen kan få sin medicin.

Anonym


Vi behöver ditt stöd!

Stöd oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje skänkt krona är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  

2 tankar på “Från flödet på Facebook: Den gamle mannen som inte har råd med medicin

 1. ulf

  Det blir mer och mer uppenbart och välkänt bland svenskar att vi vanliga skattebetalare inte är värda någonting i Löfvens sverige.Däremot skall personer som inte betalat en enda skattekrona värderas högre och få allehanda bidrag.Tack Socialdemokraterna,ett falskt avskyvärt parti !! Genomkorrumperat som raserat Sverige.

  Svar
 2. Carl den 12

  Snabb ond bråd död, är att hoppas på denna dag kommer när man blir så sjuk och gammal.
  Men, först är det ett långt jäkla lidande innan dess tills pensionen, då all glädje med att vara med och arbeta, bidra och betala skatt är helt borta.
  Att vara med och bidra till att våra längst och äldsta skattebetalare som arbetat och gjort rätt för sig, ska få ett så ovärdigt slut är enbart sorgligt.
  Så att dom nya svenskarna, som inte bidragit alls, ska få ta del utav allt, medans ursprungliga svenskar prioriteras bort.
  Till er som endast kommit till Sverige och lever på bidrag, inte kan arbeta eller vill arbeta, så finns det dom som varit fängslade och torterade som lärt sig utmärkt svenska, utbildat sig, fått bra arbete och bor riktigt bra utan att skattebetalarna behöver försörja dom.

  Calle har fått söka privatvård för sin hälsa pga svensk vanvård, betalt för specialläkare, prover, röntgen mm.
  Så, mina verksamma år inom vården med skatt som dragits, har inte varit till min fördel.
  Precis som våra föräldrar och mor och farföräldrars generation insats, inte heller har gynnat dom💔
  Glöm min röst i valet år 2022👎

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *