INSÄNDARE: Marit Fairey: DAX ATT SOCIALMINISTER LENA HALLENGREN AVGÅR!!!

Redan tidigt i mars skulle socialminister Lena Hallengren (socialdemokrat) och Folkhälsomyndigheten öva på hur man hindrar smittan från att spridas.

Men den viktiga punkten om risker för äldreboenden togs aldrig upp till diskussion, kan Expressen avslöja!! 

Hallengren MINNS INTE mötet fastän det var hon som bjudit in till detta första möte!  1f633.png1f648.png

Trots att risker för äldreboenden var på DAGORDNINGEN så diskuterades det inte på mötet, enligt statsepidemiolog Anders Tegnell. Inte heller diskuterades risker och potentiella scenarier om covid-19 skulle få fäste i utsatta områden.

– Vi diskuterade varken förort eller äldreboenden, det vi diskuterade var framför allt sjukvård, säger Anders Tegnell.

Till skillnad från sjukvården så tog regeringen inte samma ansvar för äldreboenden. Först nästan en månad efter det första scenariemötet infördes besöksförbud på äldreboenden.

Det finns inga överlämnade handlingar från mötet och inga mötesanteckningar finns diarieförda på Socialdepartementet. Folkhälsomyndigheten har hemligstämplat de olika scenarierna!

Inför mötet den 4 mars rådde förvirring om vem som hade ansvaret för att ta fram underlag till olika scenarier att öva på. Folkhälsomyndigheten trodde att regeringen skulle ska stå för det.

INTE UNDERLIGT ATT TUSENTALS ÄLDRE HAR DÖTT UNDER VÅREN I SVITERNA EFTER CORONA!!! 1f648.png1f630.png

Marit Fairey

Expressen


Vi behöver ditt stöd!

Stöd oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje skänkt krona är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

3 tankar på “INSÄNDARE: Marit Fairey: DAX ATT SOCIALMINISTER LENA HALLENGREN AVGÅR!!!

 1. Peter

  Med berått mod så vill man väl passa på att minska på antalet äldre. Det gäller ju att minska statens utgifter.

 2. ulf

  Tänk så lätt Hallengren tar på att snart 5500 personer,främst äldre,avlidit.Som minister och ansvarig kan man bara säga att ” jag minns inte ”.För en socialdemokrat är det helt normalt att ljuga hela sverige rakt upp i ansiktet utan att det får några som helst konsekvenser !Hon är en stor sk t.
  Sverige genomsyras av en grotesk vänstersjuka i regering och myndigheter som Msb och Fhm.Alla skyddar alla och om medborgare avlider så betyder det ingenting hos dessa styrande ansvariga.
  När man anser att invandrare utan språkkunskap och läsförmåga är lämpliga att kasta in i svensk sjuk och äldrevård ,trots uppenbara brister och kännedom om detta,visar de hur svenskar värderas i en förvriden S ärthjärna.
  Aldrig det minsta självkritik eller erkänna ett misstag och outbildad personal fortsätter arbeta som inget hänt.Att det är förklaringen till dödstalen kommer S patrasket aldrig att erkänna hellre får fler av våra äldre anhöriga hjälp att dö.Allt på det mångkulturella infernots offeraltare.
  Varje ansvarig borde ställas till svars för de onödiga dödsfallen som kunde undvikits.

 3. Carl den 12

  Och denna regering är rädda för att släppa in SD i sina sk fina salonger trots att folk har röstat på dom.
  SD ska vara tacksamma, för att dessa bruna politiker hållit dom utanför.
  Skulden kan inte läggas på SD.
  Sveriges regering har folkmord på sitt samvete.
  Och så anklagar dom SD för att vara inhumana?
  Varför prioriterar och värdesätter ni inte våra äldre❓❓❓

  Calle kommer alltid rösta blankt, men fortsätter ni att ha ihjäl folk och särskilt våra äldre, så kan jag överväga att rösta på Åkesson, som ni borde be om ursäkt till och släppa in, om han nu ens vill vara med i eran förintelse utav Sverige?
  Vilket jag är säker på att han inte vill, då han har en realistisk syn på vad som är bra för Sverige eller inte, till skillnad från er övriga partier som bör avgå❗❗❗

Kommentarer är stängda.