Knivskärning vid Kungsträdgården på onsdagskvällen en död och två skadade

| 2 juli, 2020

Vid 20-tiden på onsdagskvällen sändes minst tio polispatruller till Västra Trädgårdsgatan och Kungsträdgården i Stockholm då det var ett ”bråk” som spårat ut. När polisen kom fram till Västra Trädgårdsgatan fann de två knivhuggna som fördes till sjukhus. När sen polisen kom till Kungsträdgården återfanns ytterligare en knivskadad man där som också fördes till sjukhus. En av de knivhugga var så allvarligt skadad att han senare på kvällen avled av sina skador.

Den misstänkta gärningsmannen som också skadades vid ”bråket” greps när han försökte lämna Kungsträdgården, han var dock bara lindrigt skadad men fördes ändå till sjukhus. Polisen beskriver händelseförloppet med att den första knivskärningen skedde i Kungsträdgården varefter gärningsmannen gick mot Västra Trädgårdsgatan. Där han två män upp honom och ett nytt ”bråk” uppstod och dessa två knivskars. Enligt uppgift ska alla offren vara födda i Afghanistan och är unga män.

Enligt vittnen i Kungsträdgården så började ”bråket” som slutade med att en ung man dog med att två män började putta runt varandra varefter de tog fram sina skärp och slog varandra med dem under mycket skrik. Sedan ska det fortsatt på Västra Trädgårdsgatan där fler anslöt sig till ”bråket”. Enligt vittnesuppgifter var det först omkring 15 grabbat men det blev bara för och fler. Och det var där den första personen knivhöggs. Vittnet fortsätter sen att berätta att de sen sprang mot Västra Trädgårdsgatan där det sen fortsatte med att ytterligare två knivhöggs.

Enligt uppgifter som vittnen berättat till Expressen så var upprinnelsen till knivhuggningarna att ett av offren stötte på den gripne mannens flickvän. Därefter ska han slagit mannen i huvudet med en flaska. Och då drog gärningsmannen kniv och började hugga. Gärningsmannen är känd sedan innan av polisen, förra året dömdes han för flera brott, däribland för våldsamt motstånd, narkotikabrott och brott mot knivlagen. Och nu sitter han anhållen för mord samt två fall av försök till mord.

https://www.expressen.se/nyheter/tre-personer-knivskurna-i-centrala-stockholm/
https://svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/flera-knivskurna-i-stort-slagsmal-i-centrala-stockholm

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •