Skjutning i Enskede, en person allvarligt skadad

| 2 juli, 2020

Gårdagskvällen var blodig i Stockholmsområdet. Förutom knivhuggningen i Kungsträdgården så skedde en skjutning i Enskede vid 23-tiden. Den ska ha skett på eller vid en ICA-Kvantumparkering. Enligt vittnesuppgifter så ska flera skott avlossats och två personer setts fly från platsen. När polisen och ambulans anlände till platsen så fann de en man på marken med allvarliga skador och han avfördes till sjukhus. Området spärrades av och polisen startade en förundersökning om försök till mord.

Polisen hade flera patruller i området och en timme efter skjutningen skrev de på sin hemsida att flera personer gripits och att deras roller i skjutningen nu ska utredas. På torsdagsmorgonen meddelade polisen att de gripna hade släppts på fri fot men att misstankarna om försök till mord kvarstår. Brottsplatsen är fortfarande avspärrad och tekningen kommer att arbeta under dagen med att säkra spår. Vilket tillstånd den skadade mannen har är inte känt sedan han lämnade brottsplatsen i ambulans.

https://svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/en-skottskadad-i-enskede-i-stockholm
https://www.expressen.se/nyheter/skjutning-vid-ica-parkering-i-enskede/