Har Löfven lagt sig i migrationsfrågan och låter Lövin och MP bestämma den?

| 3 juli, 2020

Kommer där att bli en “bred” uppgörelse om migrationen i höst eller har nu Löfven och Socialdemokraterna vänt ryggen åt Moderaterna och än en gång in på vägen mot en ohållbar migrationspolitik tillsammans med Centerpartisterna och Miljöpartisterna?
Ja man kan fråga sig det efter att han i en intervju med Sydsvenskan helt avfärdat Kristerssons och Moderaternas förslag om volymmål för asylinvandring i Sverige.
Löfven säger i Sydsvenskan: “Vi ska inte ha ett fixt antal människor som innebär att man inte kan stå upp för asylrätten.”
Så vad är det då vi ska ha, ska vi i Sverige tillbaka till den politiken som fördes innan 2015?

Så det förslaget som Socialdemokraterna lade så sent som i förra veckan då de accepterade ett riktmärke för hur många som ska komma till Sverige, likt det volymmål som Moderaterna har gäller inte längre. Nu så verkar det vara så att MP och S ska göra upp om migrationen, för han talar i alla fall “lyriskt” om samarbetet med MP.
Han sade i Sydsvenskan: “S och MP:s utgångspunkter passar oerhört bra ihop. Vi har lärt oss mycket av varandra.”
Så så mycket var den mer strikta migrationspolitiken värd för Löfven.

Det räckte med att Lövin och co hotade med att lämna regeringen. Att utlysa en regeringskris för att få tillbaka Löfven i fållan av dem som står för mer eller mindre ohämmad migration.
Så man frågar sig om makten är det som väger tyngre än välfärdsstaten för Löfven?
Är det så viktigt för honom att sitta som statsminister att han vill riskera partiet för att få sitta kvar fram till 2022?
Om där är några som jublar nu så är det säkert Annie Lööf och Jonas Sjöstedt för nu får de ju också sin vilja igenom att ödelägga detta en gång så fina land.

För hur kommer det annars att gå för moder Svea, kommer det att vara något sådant kvar om MP får bestämma?
Kommer där att vara någon välfärd kvar i landet om ett extremparti som MP får bestämma över både migrationspolitiken såsom miljöpolitiken?
För även om S får igenom sitt förslag om att Sverige ska ta emot vår del av EU:s migranter och att det skulle vara ca: 2,2 procent så rör det sig om nästan 30 000 migranter årligen. Detta är betydligt fler än vad våra grannländer i norden har och nog kommer att ta emot.

I Danmark beviljades exempelvis i fjol 1 571 asylansökningar medan det i Sverige beviljades 6 055 asylansökningar. Detta enligt sidan ekonomifakta.
Så frågan jag skulle vilja ställa är om inte Socialdemokraternas förslag är orealistiskt i mängden migranter, kommer Sverige som land klara av denna mängd vart år?
Kommer integrationen att fungera så dessa kommer att komma i arbete eller den kommer att fortsätta som nu då den totalt har havererat och 100 000 migranter sitter och försörjs av skattebetalarna trots att dessa är arbetsföra?

Så mycket var alltså Löfvens löfte värt om att Sverige skulle få en hållbar migrationspolitik. Men detta kommer nog att alldeles strax märkas efter sommaren och då en ny opinionsundersökning serveras, då kommer mes säkerhet Löfven än en gång märka att det kostar på att gå emot folkviljan för att blidka några små extrema partiers vilja att ödelägga landet. Och man får hoppas då att förnuftet återvinns bland sossarna i riksdagen när omröstningen är och att de röstar mot sin ledare för en förnuftig och hållbar migrationspolitik.

https://www.expressen.se/nyheter/lofven-nej-till-bestamda-volymmal-for-migrationen/?fbclid=IwAR0px_IHSFAuD0sR2hWUyHBxS_KYwKGHNO5-Y33PGYpUKJG_5KEuIeStOgo

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *