Skjutning i Tensta, buss under färd träffad av kulor

| 3 juli, 2020

Skjutningarna fortsätter i vårt trygga och säkra land. I natt var det Tenstas tur då det strax innan klockan två ska ha skjutits hej vilt. Det var i alla fall då som polisen fick in en mängd av samtal om att det sköts i förorten. Polisen tog larmet på största allvar och sände ut dryga tiotalet polispatruller till platsen. När de kom till platsen fann de en kollektivtrafikbuss med kulhål i och en busschaufför som berättar att hans buss blivit beskjuten. Kulhålen ska ha träffat rutan bakom chauffören.

Och chauffören säger sig ha upplevt det som om vapnet var riktat mot honom. Det är dock oklart om där var några passagerare i bussen då den besköts. Vittnen på platsen säger dock att de har sett personer sprungit omkring i förorten och skjutit med något typ av vapen. Polisen har spärrat av ett stort område där de sökt med hundpatrull, de söker också efter fler platser där skottlossning har förekommit. Men ännu har de inte hittat någon av dessa.

De söker också efter flera gärningsmän som enligt vittnena ska ha sprungit runt och skjutit. Under natten har polisen tagit in flera personer till förhör men vid femtiden på fredagsmorgonen var alla släppta och ingen av de förhörda ska vara misstänkta för skjutningen som polisen rubricerar som mordförsök och grovt vapenbrott.
Detta är ännu en händelse i den långa raden av liknande händelser som visar på att påståendet om att Sverige bara blir tryggare och säkrare endast var en stor lögn.

https://svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/skottlossning-i-tensta-buss-beskjuten
https://www.expressen.se/nyheter/sl-buss-beskjuten-i-tensta-i-vastra-stockholm/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *