Tino Sanandaji: Till skillnad från USA har Sverige en eftertänksam ledare som erkänner när han har fel…

| 3 juli, 2020

…som när statsman Stefan Löfven idag visar ledarskap genom att lovorda Miljöpartiet, säga nej till volymmål om invandring och slå fast att WHO samt alla andra länder har fel om Corona. 

Statsministern har generöst nog haft ”nästan femtio samtal” med världsledare och ”lägger mycket tid på att korrigera det som blivit fel” i deras uppfattning. Löfven har också modet att ljuga att strategin inte har med dödstal att göra och skylla på ”hygienrutiner i omsorgen”. 

Det förklarar varför Sverige har 9 gånger fler döda än Norge på äldreboenden och 13 gånger fler döda UTANFÖR äldreboenden. Eftersom en del av personalen inte tvättade händer på äldreboenden fick Sverige massiv överdödlighet UTANFÖR äldreboenden. Logiskt va?

Det Löfven säger om migration är lika osammanhängande.  Hans tolkning av flyktingkonventionen är att man måste ta emot alla asylansökan som tar sig till gränser, därför menar han att Moderaternas volymmål bryter asylrätten. Samtidigt vill Löfven ha: ”ett rörligt mål som innebär att Sverige tar emot 2-3 procent av de asylsökande som kommer till EU” (!)

Men om volymmål bryter mot konventioner, vad spelar det för roll om målen sätts mot EU? Moderaternas volymmål förbjuds, men exakt samma konvention tillåter tydligen Löfvens volymmål med luddiga argumentet ”Sverige inte kan ta en oproportionerligt stor del”. 

Var exakt står det i konventionen, och när exakt insåg Löfven att han kunde sätta en övre gräns på två procent, med tanke på att Sverige sen 2014 har tagit emot nära tio procent av EUs asylsökande? Har han ljugit alla dessa år att det heller inte gick, eller har FNs konventioner från 1960-talet retroaktivt skrivits om efter att Miljöpartiet hotade lämna regeringen?

Tino Sanandaji på Facebook


Vi behöver ditt stöd!

Stöd oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje skänkt krona är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *