Johan Westerholm: Staten vs Aron Flam: Facebook dömer i en utomjuridisk process trots avsaknad av prejudikat

Facebook och Instagram tog under torsdagen ställning i rättsprocessen mellan Beredskapsmuseet i Djuramossa, företrätt av staten, och Aron Flam. Staten förbereder genom en europeisk utredningsorder även beslag av de två tidigare sålda upplagorna och begär i förlängningen att Flams kundregister skall beslagtas. Åtgärderna vilar dock på osäker grund då prejudikat finns som tyder på att staten och Beredskapsmuseet rör sig på tunn is. 

Johan Westerholm

Läs på Ledarsidorna


Vi behöver ditt stöd!

Stöd oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje skänkt krona är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Johan Westerholm: Staten vs Aron Flam: Facebook dömer i en utomjuridisk process trots avsaknad av prejudikat

 1. Dan Astrom

  Hmmm…
  Läser Ledarsidorna men kan inte kommentera där då jag inte har Facebook och kommer aldrig att stödja en sådan sida. Jag går alltid in på respektive hemsida och nyttjar så lite som det är möjligt även Youtube.
  Att man försöker tysta människor med andra åsikter än dom som SKA FINNAS, alltså den berömda korridoren är mer och mer synligt och det är bara att konstatera att diktaturens fula tryne syns tydligare och tydligare.
  När börjar folkfesten med bokbränning på torgen?!

Kommentarer är stängda.