Tino Sanandaji: Vi vet att 90% av gärningsmän i offentlig skjutning har invandrarbakgrund

Sen Corona har brott sjunkit, men Sverige utmärker sig med att skjutningar och sprängningar fortsatt i oförminskad takt i medieskuggan. (Gårdagens) otäcka rubriker påminner om att äldre inte bara är utsatta av virus: 

• Afghaner i knivbråk i Kungsträdgården – en död 

• Teori: Barnfamilj utsatt för granatattack – hade anmält buskörare

• En skottskadad i Enskede 

• Skottlossning i Husby

• 100-årig dam påhoppad och rånad på äldreboende

• Kvinna i 95-årsåldern förföljdes in på äldreboende – rånades 

• Brutala brott mot äldre senaste tiden – polisen varnar

Samtidigt kan vi läsa ett häpnadsväckande utspel av Centerns rättspolitiska talesperson Johan Hedin, som slår fast att koppling mellan invandring och brott ”saknar förankring i fakta”, och kräver att migrationsöverenskommelsen måste följa deras barnsliga verklighetsförnekan 

Hedin presenterar inget nytt utan är nöjd med att rabbla upp slitna floskler: ”Om man rensar för ekonomiskt utanförskap finns ingen skillnad alls. Överrepresentationen följer socioekonomisk utsatthet”, som inte är vad forskning visar, men PK-flocken gjort till trosbekännelse. 

Vi vet att 90% av gärningsmän i offentlig skjutning har invandrarbakgrund, varav hälften flyttat hit. Ändå påstår C: ”Det går helt enkelt inte att motivera inskränkningar i asylrätten med gängvåldet som skäl. Det är inte samma människor”

Inte? OK! 

En annan fördummande tankefel är att ”några” begår brott i alla grupper, därför drar Hedin slutsats att det inte spelar roll om invandrare i snitt begår fler. Här är det analytiska skärpa C har att erbjuda Sverige:

”Begår då inte asylsökande brott? Några av dem. Precis som människor i andra grupper och i synnerhet sådana som har svag etablering i samhället. Men inte i den grad och till den natur att det gör asylfrågan analog med gängvåldet. En förkrossande majoritet är vanligt folk som bara vill leva sina liv i fred och frihet. Precis som du och jag. Med den skillnaden att de tvingats fly för sina liv, hals över huvud.”

Läs gärna resten om ni orkar, de som tror att C är ett seriös parti kan se hur invandringskulten hyllar emotionell pladder där makthavare stängt ned sitt tänkande till IQ fiskmås för att slippa erkänna negativa effekter av migration.

Tino Sanandaji på Facebook 


Vi behöver ditt stöd!

Stöd oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje skänkt krona är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Tino Sanandaji: Vi vet att 90% av gärningsmän i offentlig skjutning har invandrarbakgrund

 1. Carl den 12

  Dessa människor utav förnekelse❗❗❗

  Calle tycker sig, se att dom som inte ser eller vill se, har klart och tydligt gjort ett medvetet val och tagit ställning för dom kriminella.
  Ingenting har hänt förän det har hänt deras nära och kära eller dom själva.
  Önskar att vi kunde gå till botten ang varför människor har tappat sin medkänsla, för dom som blivit utsatta och låter sin politiska ideologi gå före.
  I mitt stilla sinne, det värsta sveket utav alla svek när man verkligen behöver stöd och sådana människor väljer jag lätt bort?

Kommentarer är stängda.