ELBRIST. Peter Santesson: Man kan redan ana hur det kommer att låta när strömmen kopplas ur

“Tänk om det blir sådan elbrist någon kall vinterdag att man blir tvungen att börja koppla bort hushåll från elnätet. Det har varnats för den vargen i flera år. Men om det faktiskt inträffar, rullande nedsläckning. Energidebatten skulle förändras över en natt. Eller, det skulle man kunna inbilla sig. Även er krönikör har tänkt så. Men det stämmer knappast. Jag tror att man redan i dag kan ana hur det kommer att låta om strömmen skulle kopplas ur som en ransoneringsåtgärd under någon av de kommande vintrarna.

För mitt inre utspelar den sig redan nu, en kulturdebatt om elström som äger rum två-tre år in i framtiden. En anteciperad mardröm.”

Läs i Dagen


Vi behöver ditt stöd!

Stöd oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje skänkt krona är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

1 En tanke på “ELBRIST. Peter Santesson: Man kan redan ana hur det kommer att låta när strömmen kopplas ur

  1. ulf

    en enda ny kärnreaktor ger mer el än sveriges hela samlade vindkraftverkskapacitet….varför slänger vi bort pengar på skattefinansierad vindkraft ……? för att landet tillåts styras av mp tokar och inkompetenta sossar med lydpartier snällt i knät.??

Kommentarer är stängda.