3047: Över stock och sten

| 7 juli, 2020

Maj finner i sista stund ett litet regnskydd.

Den livvaktsunderställde får naturligtvis förhålla sig till det regelverk som meddelas från ledningen och som ständigt kompletteras. Skyddsobjektets möte med Maj får ske enligt följande villkor: 1) Utomhus eller 2) På allmän lokal. Vilket alternativ som skall väljas måste anmälas en dag i förväg och kan sedan inte ändras.

I det här fallet har skyddsobjektet och Maj valt en utomhuspicknick. Risken för regn bedömdes enligt väderleksrapporten som liten. Emellertid är en sådan prognos osäker och plötsligt infann sig ett kraftigt regn. Livvakterna skyndade sig att ta betäckning i sin bil medan skyddsobjektet och Maj fick reda sig efter förmåga. Framstormande i regnet fann de en nedlagd kiosk med utskjutande tak som i alla fall kunde erbjuda ett visserligen fuktigt och obekvämt tillhåll, men dock ett tillhåll. ”Den suveräna makten och det nakna livet”, som Giorgio Agamben har formulerat det.

Lars Vilks


Vi behöver ditt stöd!

Stöd oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje skänkt krona är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Lars Vilks

konstkritiker och tidigare professor i konstteori vid Kunstakademiet i Bergen 1997 – 2003