Kristdemokraterna: MAKULERA SAMTLIGA SAMORDNINGSNUMMER

KD föreslår att Skatteverket ska få i uppdrag att makulera samtliga samordnings-nummer, såvida inte personerna bakom kan inställa sig och visa korrekta ID-handlingar!

Gränspolisen konstaterade nyligen ”Vi har ett parallellsamhälle som bara växer och vi har tappat kontrollen över vilka som är här”. Kristdemokraterna menar därför att vi ska återkalla samtliga samordnings-nummer för att få ordning och reda.

Det är alldeles för lätt att leva i Sverige med en falsk identitet. Inte minst på grund av samordningsnummer, ett tillfälligt personnummer som ges till personer som inte är folkbokförda här.

Av de 870 000 samordningsnummer som finns bedömer Polisen och Skatteverket att över 400 000 har getts till personer som inte styrkt sin identitet.

GRÄNSPOLISEN, SKATTEVERKET & POLISEN LARMAR!Svenska samordningsnummer är lätta att komma över, de bjuds ut på nätet, inte sällan på ryska sajter, för några tusenlappar. Identiteten behöver inte styrkas, och behövs det räcker det ofta med en papperskopia på en ID-handling. En sådan papperskopia kan med enkelhet manipuleras digitalt med vilken dator som helst.

För ett år sedan skrev Skatteverket rapporten ”Samordningsnumrens roll i samhället”. I den pekar Skatteverket på ett antal problem som systemet med de tillfälliga personnumren, samordningsnumren, skapar.

Skatteverket gör bland annat bedömningen att numren inte ska kunna begäras av fler aktörer, att de ska tidsbegränsas och att ID-kontrollerna måste skärpas!

REGERINGEN LÅTER SKUGGSAMHÄLLET VÄXA.Regeringen gör tvärtom mot vad Skatteverkets rekommenderar. I september 2019 tillsatte regeringen en utredning för att minska felen i folkbokföringen. (Det är i alla fall rubriken.)

Läser man det finstilta i utredningen framkommer att ambitionen är den motsatta, framför allt vad gäller samordningsnumren. I en tid då vi med alla till buds stående medel behöver bekämpa skuggsamhället vill regeringen i stället underlätta för detsamma.

Regeringens utredningen ska nämligen föreslå åtgärder som utvidgar möjligheterna för enskilda att ansöka, de vill att fler aktörer ska ges möjlighet att ansöka om samordningsnummer, att dessa ska tilldelas fler asylsökande och att numren ska bli mer användbara i samhället.

Med det växande skuggsamhället följer svartarbete, utnyttjande, kriminalitet, dåliga arbetsmiljöer och boendesituationer. Det måste stävjas!

Regeringens brist på probleminsikt hade varit uppseendeväckande om det inte vore för att vi kommit att bli så vana vid den. Men nu för alltså regeringen en politik som kommer innebära att den aktivt underlättar för personer som vill leva under falsk identitet i Sverige.

KD VILL GÖRA OM HELA SYSTEMET!Kristdemokraterna föreslår i stället den raka motsatsen till regeringens förslag!

Hela systemet behöver få en rejäl omstart!

31_20e3.png Skatteverket bör få i uppdrag att makulera samtliga samordningsnummer, såvida inte personerna bakom kan inställa sig hos Skatteverket och styrka sin identitet med ID-handling.

32_20e3.png För det andra ska de samordningsnummer som utfärdas tidsbegränsas. Tidsgränserna bör vara flexibla. Den som exempelvis köper en bil kanske bara behöver ett nummer som är aktivt under en månads tid, medan den som ska arbeta här kontinuerligt behöver ett som sträcker sig över flera år.

33_20e3.png Vi delar Skatteverkets inställning att numren max ska vara aktiva i fem år och avaktiveras om numret inte längre är aktivt.

34_20e3.png Identitetskraven bör vidare skärpas betydligt. ID-handlingar bör medtagas och kontrolleras hos Skatteverket genom fysisk inställelse, inte genom papperskopior!

SKUGGSAMHÄLLET VÄXER!

Det växande skuggsamhället är ett av de största problemen vi har i Sverige. Med det följer svartarbete, utnyttjande, kriminalitet, dåliga arbetsmiljöer och boendesituationer. Det måste stävjas. Regeringens felriktade politik riskerar i stället att förvärra den.

Hans Eklind (KD)Migrationspolitisk talesperson

Ingemar Kihlström (KD)Riksdagsledamot i justitieutskottet


Vi behöver ditt stöd!

Stöd oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje skänkt krona är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 76
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Kristdemokraterna: MAKULERA SAMTLIGA SAMORDNINGSNUMMER

 1. ulf

  Äntligen sunda politiker som ser problem och framlägger genomtänkta utmärkta förslag till förändring.Hur S kan blunda för fusket och varför kan man ju spekulera över….🙄
  900 000 samordningsnummer i omlopp och ingenting görs åt detta.Häpnadsväckande men S verkar ju fullständigt blinda för allt som drar pengar och elände ur och till landet.Detta förslag borde väl samtliga partier stödja om de har något vett kvar innanför pannbenen.OM INTE VARFÖR ?
  De ca 500 000 ” borttappade” pass som ersatts med nya UTAN att de gamla gjorts ogiltiga skall med i samma svep.En halv miljon ogiltiga svenska pass är i omlopp bland brottslingar,människosmugglare,terrorister och okända.En halv miljon !
  VARFÖR MAKULERAR MAN INTE DE PASS SOM ERSATTS MED NYA ??
  Fullkomligt helt obegripligt ,förekommer enbart i toklandet Sverige givetvis !!! 🤯🤯🤯

Kommentarer är stängda.