Ny skolbrand under natten till tisdagen i Lund

| 7 juli, 2020

En ny skola brann under natten mot tisdagen i Lund. Det var vid 1.30-tiden som skolbranden upptäcktes och rapporterades till räddningstjänsten i Lund. Denna gången var det Lerbäckskolan som brann, och att en kraftig rökpelare syntes över skolan som är under ombyggnad. När räddningstjänsten anlände till platsen så kunde de konstatera att det var i taket det brann. Räddningstjänsten kunde dock snabbt få kontroll och släcka branden. Enligt inre befälet på räddningstjänsten i region Syd Mats Streer så håller man delvis på att bygga om skolan och att det var i de obyggda delarna som det brann.

Dock ska inte branden varit så omfattande utan det ska bara vara yttertaket som fått skador, nen huset står kvar och efter ett par timmar kunde räddningstjänsten inrikta sig på eftersläckningsarbete. Polisen har spärrat av platsen efter att släckningsarbetet avslutats för att under tisdagen göra en teknisk undersökning av platsen. Enligt polisen så har gärningspersonen troligtvis tagit sig upp på taket via byggnadsställningarna som är på platsen.

Enligt Sydsvenskan ska en man som fanns i närheten av branden hämtats in till förhör under natten. Men vad det förhöret har gett är inte känt . Enligt polisens presstalesperson Kim Hild så är mannen förhörd men sedan frisläppt igen. Dock ska han fortfarande vara misstänkt för mordbrand. Om denna mannen misstänks för de övriga bränderna som härjat Lund under våren och sommaren är för tidigt att säga enligt Kim Hild som dock säger att om misstankarna mot mannen kvarstår kommer han så klart att förhöras om de övriga bränderna också.

https://svt.se/nyheter/lokalt/skane/brand-pa-skola-i-lund
https://www.expressen.se/kvallsposten/ny-skolbrand-i-lund-man-hamtad-till-forhor/