Tino Sanandaji: Det finns inga tecken på att Löfven genuint vill skärpa politiken, hans mål är att ge missnöjda väljare sken att problemet är löst och behålla makten

| 7 juli, 2020

Där kom den, vem kunde ha anat: “Förhandlingarna mellan Moderaterna och Socialdemokraterna om migrationspolitiken har brakat samman. – Socialdemokraterna valde att lyssna på den gröna elefanten i rummet (Miljöpartiet)“

De skyller på Miljöpartiet, men sanningen är att de flesta i S-ledningen har samma värdegrund, annars de knappast fört EUs mest extrema migrationspolitik. 

Morgan Johansson, Anders Ygeman, SSU, Annika Strandhäll mfl har i flera år närmast dagligen förnekat problemen, brunmålat fakta och spridit tokigheter som att Sverige tjänar 900 miljarder på invandrare, att tryggheten ökar och att invandring saknar koppling till kriminalitet. 

Enligt Ulf Bjereld skulle vården ”kollapsa” utan migration, Ygeman sa att svenska gränskontroller riskerade en kedjereaktion som skulle leda till inbördeskrig i Balkan, medan Annie Lööf pratade om 30 miljoner migranter som något positiv. 

Ett mikroparti hade såklart inte fått styra om S genuint ville ha stram invandringspolitik. Att skylla på Miljöpartiet är ett skådespel där S och MP i samförstånd spelar good-cop-bad-cop mot väljare: S vill inför 2022 lura arbetarväljare att Löfven är en gammaldags gråsosse som motvilligt tvingades föra en radikal politik, medan MP gynnas av att framstå som idealister. 

Men det finns inga tecken på att Löfven genuint vill skärpa politiken, hans mål är att ge missnöjda väljare sken att problemet är löst och behålla makten. Det är därför de konstant trixar genom att påstå att Sverige redan har Europas striktaste regler, samt öppnar massiva kryphål med anhöriga, asylfusk, ”papperslösa” eller s.k ”arbetskraftsinvandrare” som inte försörjer sig själva. 

Att väljare går på detta gång på gång är komiskt, jag antar att många nostalgiska svenskar vill intala sig att det är Per Albin som styr S, och att de senaste åren bara var en mardröm som de snart vaknar upp från och ser att Sverige blivit normal. Det är en behaglig fantasi, men har inte med verkligheten att göra. 

Ärligt talat, har det någonsin hänt att samma gäng ideologiska radikaler löste problemen de själva ställde till med?

Tino Sanandaji på Facebook


Vi behöver ditt stöd!

Stöd oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje skänkt krona är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 7
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Tino Sanandaji: Det finns inga tecken på att Löfven genuint vill skärpa politiken, hans mål är att ge missnöjda väljare sken att problemet är löst och behålla makten

 1. Carl den 12

  Göran, kom tillbaka😭

  Calle efterlyser Sveriges sista riktigt äkta Socialdemokrat och ledare utav Moder Swea♥
  Stefaaaaaaaaaan, är totalt ur funktion och bör omedelbart ersättas och vi kan INTE vänta till nästa val år 2022 pga rådande akut läge, i landet som regeringen glömt❗❗❗

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *