Carolin Dahlman säger ajöss till Centerpartiet

| 8 juli, 2020

Carolin Dahlman skrev idag i sin ledare i Kristianstadsbladet “Tro inte att C kommer tillbaka till Alliansen. Både borgerliga C-väljare, Liberalerna och Ulf Kristersson bör säga farväl om de vill ha verklighetsförankrad högerliberal politik.” Och man kan inget annat än hålla med henne i detta för med tanke på vad både Annie Lööf tidigare sagt om migrationen och vad den vikarierande partiledaren Anders W Jonsson nu säger om migrationen så har C lämnat borgerligheten och är nu långt till vänster om S. När Anders W Jonsson förra veckans partiledarintervju i P1 Morgon så talade han bara om vilka rättigheter C vill ge flyktingar. Om barns rätt att återförenas med föräldrar, att det ska vara möjligt att göra undantag av humanitära skäl och att asylrätten ska gälla. Om att C “vill påverka människors vardag, de här människorna som flyr för sina liv.” “Vår politik gagnar människor som flyr”.

Men vill C inte att deras politik ska gynna den svenska medborgaren kan man ju fråga sig?
Nä tydligen inte, för i Aktuellt sa partiets migrationspolitiske talesperson Johnny Cato på måndagen att: “Det är beklagligt för Sverige och för alla som söker trygghet i vårt land” att migrationssamtalen brakat samman. Han sa att C inte vill ha ett volymmål eftersom “man inte kan sätta siffror på hur många människor som behöver fly”. Carolin Dahlman fortsätter med att skriva att tyvärr så frågade programledarna inte hur C såg på svenska medborgares rättigheter, hur Centerns politik gagnar dem, hur deras vardag påverkas och vilka skattehöjningar eller välfärdsnedskärningar ett stort mottagande skulle medföra, eller hur det skulle påverka näringslivet, skolan, vården och så vidare.

Inte heller frågade någon om C hade några lösningar på integrationsproblemen. Cato upprepade att C står för “ordning och reda” men vad är definitionen av det?
Anders W Jonsson svarade bara att “vi ska se till att de människor som har kommit hit och fått uppehållstillstånd kommer in i svenska samhället får ett jobb, lär sig svenska.” Han behövde inte svara på “hur” detta skulle genomföras med en migrationspolitik de i C står för. C har nu blivit lika om inte mer radikala än MP och V i denna fråga, nu är det bara “flyktingarna” som ska ha tillgång till det svenska välfärdssystemet om C får råda. För till någon annan finns det inte medel att få ta del av det om C får sin vilja igenom. Carolin Dahlman menar att seriösa makthavare måste kunna se helheten i sin politik men det tycks C inte längre vilja göra.

Och det verkar som om även C:s väljarkår vänt borgerligheten ryggen, för strax efter sista valet som var EU-valet sa sex av tio C-väljare att de kunde acceptera en regering där S ingår. En mätning från oktober visade att 39 procent av C-väljarna har förtroende för S medan bara 32 procent hade förtroende för M.
Så var har det gamla C tagit vägen, var har andan från Bondeförbundet tagit vägen där de talade med böndernas röst mot socialisering av samhället?
Även om inte C själva inte insett sin egen vänstervridning så har deras forna vänner i Alliansen gjort det I en intervju i söndags sade Kristdemokraten Jakob Forssmed att han hoppas på en alliansregering, men det är nog en hopplös önskedröm. Häromveckan sade Ulf Kristersson till Dagens industri att han “absolut inte” kommer att gå till val med en allians. I en intervju i Di i februari att han “skulle värdesätta” om L fanns med i en framtida borgerlig regering, men han nämnde inte C.

Så han har förstått att säga ajöss till Centerpartiet. Och det menar Carolin Dahlman är klokt. Hon skriver det bästa vore att fokusera på att locka L tillbaka och starta om i ny form. Liberalernas väljare är mer höger och öppna för en borgerlig regering, och Nyamko Sabuni förstår nog sitt partis bästa. Att fortsätta tråna efter parti vars partiledare sagt sig hellre äta upp sin högersko än agera stödhjul åt S, men som ändå rullar Löfven framåt och smittas av hans färg, är att slösa bort tid och energi. Och man kan inte annat än hålla med henne i detta. Men jag tror nog tyvärr att försöka locka över L också är bortkastad energi då de nog inte kommer att vara kvar i riksdagen efter 2022.

Det som Carolin Dahlman föreslår ett nytt tydligt högeralternativ i Sverige, men då vill hon nog tyvärr inte ha med SD i det vilket är synd för med dem så kommer med säkerhet det bli en högerregering 2022. För när det gått upp för gemene man och kvinna vilken migrationspolitik regeringen och JÖK:en vill genomföra så kommer SD än en gång lyfta i opinionen, då kommer de liksom M och KD få vind under vingarna och öka i opinionsundersökningarna. Och det sista som Carolin Dahlman skriver i ledaren är att en gemensam borgerlig vision för Sverige skulle locka fler väljare och ha mandat att driva igenom den politiken. Men då måste Kristersson och Busch börja lyssna på Åkesson och sluta bry sig om vad vänsterliberala journalister tycker om det.

Tyvärr så tror jag inte det kommer att hända då vänstermedia med deras journalistkår har allt för mycket att säga till om i det svenska samhället. För det är inte tagit ur luften när de talar om den tredje statsmakten när de talar om medierna. Tyvärr så har de sedan länge krokat arm med de vänsterliberala partierna i Sverige och går deras ärenden istället för att bevaka och granska dem och deras politik med öppna ögon.

https://www.kristianstadsbladet.se/ledare/sag-ajoss-till-centerpartiet-755717e1?fbclid=IwAR3uXwxF_xmSvMbXRJxJMqRE8JjfTyiDSHD8DrNGN8-T4Lax2ym8nu68wZ8

 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Carolin Dahlman säger ajöss till Centerpartiet

 1. ulf

  Det måste bli ett borgerligt samarbete,inklusive Sd,om Sverige skall räddas från socialismens ok .Annars blir det bara impotent gnäll från den sk oppositionen om den finns på allvar.Socialisterna kommer annars att regera i oändlig tid med stöd från V, C och Miljötokarna.Centern är ett svikar och förrädarparti som aldrig går att lita på igen,lämna dem på den röda sida de valt, i knä på socialister trivs de bäst. C är och förblir fullkomligt falska och opålitliga.
  Sverige behöver verkligen ett borgerligt starkt alternativ till den öststatsutveckling som pågår där bl a elbrist pga galen politik från S ,Mp gör att landet tappar industri.Helt ofattbara beslut.S driver Sverige till Nordkorea nivå……

Kommentarer är stängda.