Stor brand i bygglager på obebodd gård i Kvarnby i Malmö

| 8 juli, 2020

Vid två-tiden under natten till onsdagen fick räddningstjänsten i Malmö in ett larm om en misstänkt anlagd brand i en gårdsbyggnad på Sallerups byväg i Kvarnby i östra Malmö. Byggnaden ligger på en obebodd gård som ägs av en byggfirma och den var övertänd när räddningstjänsten kom till platsen och de bedömde då att det inte gick att rädda den utan att de primärt kommer att skydda byggnader i närheten från att fatta eld.

Vid tre-tiden deltog 16 brandbilar från 6 stationer för att bekämpa branden och enligt räddningstjänsten så beräknar de att vara kvar på plasten långt in på förmiddagen. Polisen som också deltagit i arbetet har under natten och väckt alla boende i närområdet så att de själva kan hålla koll på sina egna hus från att fatta eld i gnistregnet från branden. Enligt uppgift ska ingen blivit skadad vid branden.

Enligt polisen är det ännu för tidigt att säga hur branden startat. De har dock startat en utredning om mordbrand i ärendet och kommer undersöka brandorsaken när branden är släckt och brandresterna svalnat så att de kan arbeta på platsen. Polisen meddelar via sin hemsida att brandplatsen är avspärrad i väntan på att den tekniska undersökningen kan ske.

https://www.expressen.se/kvallsposten/brand-i-malmo-flera-brandbilar-pa-plats/
https://svt.se/nyheter/lokalt/skane/brand-i-industribyggnad-utanfor-malmo

  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *