Tino Sanandaji: Skattebetalare får inte mycket journalistik för de 54 miljarder kr de ger Public Service, men de kompenserar genom att bjuda på farsartad underhållning!  

Efter kollapsade migrationssamtal bjöds regering och opposition till studion. Efter denna fasad av normalitet förklarade reportern att migrationsministern ”har bett att inte debattera den här fråga med Moderaterna”! 

Därför fick Morgan bre ut sig med elaka glåpord medan M inte fick gå i svarsmål, som låtsasval i någon bananrepublik. S-TV försvarar sitt denna naket vinklade upplägg med att S var ”transparenta med förutsättningarna”…

Sen Löfvens katastrofintervju i Agenda höstas (”vi såg det inte komma”) har strategin varit att hålla regeringen borta från kritiska intervjuer, vilket journalistkåren bussig nog ställt upp på. Överväldigande majoritet av journalister på SVT/SR sympatiserar med regeringskoalitionen, och biaset blir gradvis värre med en purity cyckle där fler aktivistiska chefer tar över och de sista någorlunda ärliga journalisterna drivs ut. 

Det är ingen slump att det var Tysk och Dansk TV som avslöjade regeringens lögner om Corona, medan public service var upptagna med idolintervjuer av Tegnell och Giesecke och distraktion om Trumps misslyckande i USA, trots att Sverige gjort samma misstag med ännu fler döda per capita. 

Sanningen är att propaganda ofta fungerar. Harvards undersökning av Sovjetmedborgare som flyttat till väst på 1970-talet visade att de flesta ansåg sig vara skeptiska till systemet, men ändå trodde på det mesta i Sovjetisk press. Många som försöker vara kritiska kan ändå inte låta bli att omedvetet svälja delar av indoktrineringen. 

Vi ser fram emot Public Service flosklekstorm om att de är opartiska, inte böjer sig för påtryckningar, ”hat och hot”, Hitler, ”det blev lite fel”, ”vår ambition är” bla bla bla, och bjuder in Göran Greider, Jesper Strömbäck, Sandro Scocco och Ulf Bjereld som oberoende experter på att svensk media aldrig vinklar.

Tino Sanandaji på facebook


Vi behöver ditt stöd!

Stöd oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje skänkt krona är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 8
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *