65-årigt par rånat i sett hem på torsdagsmorgonen

| 9 juli, 2020

Strax innan fyra på torsdagsmorgonen väcktes ett par i 65-årsåldern i Alvesta av två maskerade rånare som tagit sig in i parets bostad. Rånarna tvingade därefter ner paret på golvet medan de genomsökte bostaden. Paret avtvingades även sina mobiltelefoner innan de fick lägga sig på golvet.
Ulf Wilsson vid polisen i Växjö säger: ”De beordrades ligga kvar på golvet när huset söktes genom så det dröjde innan de förstod att gärningsmännen lämnat och de vågade sig upp till den fasta telefonen i huset.”

När paret hade larmat sändes flera polispatruller till platsen och enligt uppgift har dessa letat i närområdet efter rånarna. Polisen skriver på sin hemsida att de ska göra en teknisk undersökning av bostaden under dagen. Rånarnas byte ska enligt uppgift vara pengar, men hur mycket är inte ännu känt. Polisen söker nu vittnen till händelsen som ägde rum på Lekarydsvögen eller på närliggande gator i Alvesta, och de säger att minsta observation kan vara av betydelse.

Detta är ytterligare en händelse som visar på att påståendet om att Sverige bara blir tryggare och säkrare är falskt. Det är nog snarare då att otryggheten och osäkerheten bara växer i det svenska samhället. Och vi har en regering som inget gör utan bara talar tomma ord om vad de gjort för att höja vår trygg- och säkerhet. Sen har vi myndigheter som när dessa kriminella någon gång åker dit ömkar över dem och dömer dem inte till kännbara straff.
Man frågar sig vad detta ger för signaler till allmänheten och de kriminella?

https://www.expressen.se/kvallsposten/par-i-65-arsaldern-vacktes-av-ranare-hotades-till-livet/

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 tankar på “65-årigt par rånat i sett hem på torsdagsmorgonen

 1. Anders

  Hörde en polis bli intervjuad om rån mot gamla i södra Stockholm . På frågan om hur man skulle få bukt med rånen tyckte jag han sa ” rösta inte på (S) och (MP) eller något av de andra partier som vill fortsätta den slappa invandringspolitiken ”
  Kan ha hört fel .

  Svar
 2. Carl den 12

  PS Jag kan höra V fotfolk skrika på barrikaderna:
  Det är pga av den socioekonomiska situationen som invandrare begår brott och ni får inte glömma att se den utpekade brottslingen som ett offer och den utsatta som förövare, som går över en gräns och blir rasist när den lämnar singlament.

  Calle tycker sig se att man vurmar för sina apotekare och springpojkar, som är praktiska att ha för att utföra alla olika sorters uppgifter.
  Sveriges kriminalhistoria, blir ALDRIG mer den samma igen pga politikernas och dess medlöpares övertro på allas lika värde(rättighet att vara kriminell)💔
  Mina tankar är med er som blivit rånade❤

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *