Tino Sanandaji: Bortförklaring att det av en slump kom mer smitta hit kan lätt motbevisas

Idag passerade Sverige gräslig milstolpe 5500 döda. Även om smittan sjunker ligger Sverige över grannländer, och det blir allt tydligare att strategin skadat ekonomin genom att förlänga lidandet, precis som vi varnade.

New York Times nyhetssida använder nu rentav Sverige som ett varnande exempel för världen: “Not only have thousands more people died than in neighboring countries that imposed lockdowns, but Sweden’s economy has fared little better. “They literally gained nothing,” said Jacob F. Kirkegaard, a senior fellow at the Peterson Institute for International Economics in Washington. “It’s a self-inflicted wound, and they have no economic gains”

Ändå visar ansvariga ingen ånger och är oanständigt självbelåtna. Generaldirektör Johan Carlsson insisterar fortfarande att lockdowns saknar effekt, läxar upp andra (”Det är ”ingen som helst vetenskap” i det danskarna sysslar med”)  och skyller höga dödstal på ”slump”!

Bortförklaring att det av en slump kom mer smitta hit kan lätt motbevisas: Danmark hade länge högre dödstal än Sverige, det är först ca två veckor efter deras lockdown Sverige drog ifrån. Carlsson bortförklaring skadar hans trovärdighet. 

Samtidigt förklarar Aftonbladet hans roll att vetenskapligt urholkat myndigheten. Tydligen var en av Allianens idiotiska flumreformer att effektivisera bort forskning, som Carlson tillsattes att genomdriva. Det är hårresenade att läsa hur man i onödan rasade den kompetens Smittskyddsinstitutet byggts upp:

“Johan Carlson gick grundligt till väga. Han gjorde sig i rask takt av med de professorer” “När Smittskyddsinstitutet blev Folkhälsomyndigheten klipptes banden till Sveriges toppforskare på Karolinska Institutet. Forskarna som fick lämna, en elit inom smittskyddsforskning, bryter nu tystnaden. 

Några av dem menar att forskningstappet kan ligga bakom en misslyckad pandemistrategi. – Jag är övertygad om att det har spelat roll för hur pandemibekämpningen bedrivs nu. Man ser misslyckandet i överdödligheten bland de äldre. Ett moraliskt ansvar vilar på Johan Carlson, säger professor Mats Wahlgren.”

I trettioåriga kriget kallades general Mattias Gallas Härförstöraren då han konstant ledde kejsarens arméer till katastrof, så vi borde kanske kalla Johan Carlson och Dan Elliason myndighetsförstöraren.

Tino Sanandaji på Facebook 


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 13
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Tino Sanandaji: Bortförklaring att det av en slump kom mer smitta hit kan lätt motbevisas

 1. Carl den 12

  Sverige är ett praktexempel ang vara ett varnande exempel i allt från A-Ö❗❗❗

  Calle undrar om det finns ledare och regering någonstans i världen, som har “lyckats” förstöra ett så starkt land vi var innan M och denna nya sk Socialdemokrat regering tog landet ifrån oss.
  Kriminaliteten och Corona, säger allt om ett vanvårdat folk och land💔

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *