Misstänkt sprängning på Stora Essingen i Stockholm

| 10 juli, 2020

Strax innan klockan 19 på torsdagskvällen larmades polisen i Stockholm till Stora Essingen då det hörts en kraftig explosion i området. Detta ledde till att det under kvällen pågick en stor polisinsats på platsen. Enligt uppgift så ska polisen både använt sig av helikopter och vattenskoter förutom markbundna poliser i sökandet efter vad det var som exploderat. Men även en räddningshelikopter var involverad i operationen. Enligt uppgifter från vittnen till explosionen så ska det synts en rökpelare som stigit upp i samband med smällen och ett annat vittne säger sig ha sett vatten spruta upp precis innan ljudet av smällen kom.

Detta vittne ska ha suttit på sin balkong när explosionen inträffade de såg dock ingen båt eller vattenskoter i närheten av den uttorkade platsen. Men polisen kan inte bekräfta att det skett någon sprängning då de inte upptäckt några materiella skador någon stans. Polisen meddelade vid 20-tiden att en anmälan om ofredande upprättats och att det beror på att de inte funnit några skador.
Polisens presstalesperson Anders Bryngelsson säger att explosionen kan ha orsakats av en banger eller fyrverkeripjäs.

https://www.expressen.se/nyheter/larm-om-explosion-vid-stora-essingen/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •