Skjutning i Gränby i Uppsala, polisen funnit tomhylsor på platsen

| 10 juli, 2020

Sverige blir bara tryggare och säkrare för var dag som går, eller blir landet det?
Känslan av att det blir det uteblir när man läser att polisen får rycka ut till den ena efter den andra ”misstänkta” skjutningen dagligen. Som under gårdagseftermiddagen vid 17-tiden då de blev larmade ut till stadsdelen Gränby i Uppsala efter att flera vittnen sett två personer avlossa ett vapen i luften i stadsdelen. När polisen kom till platsen så spärrades en del av bostadsområdet av och polis med sökhundar sökte av platsen samt talade med vittnen.

Vid 19.45 så bekräftade polisen att de funnit tomhylsor på platsen. Samtidigt sån de hittades så hävdes avspärrningen också.
RLC-befälet Daniel Ågren vid polisregion Mitt sade: ”Vi hat hittad två stycken tomhylsor.”
Enligt uppgift ska ingen person hittats skadad vid skjutningen. Polisen har upprättat en anmälan om grovt vapenbrott och framkallande av fara för annan i händelsen. RLC-befälet Lars Sundin tolkar brottsrubriceringen som om den är grundad på vittnesmålen från vittnena på platsen. Polisen meddelar att det ännu inte är någon misstänkt eller gripen i ärendet.

https://svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/misstankt-skottlossning-i-granby-flera-polispatruller-pa-plats

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *