INSÄNDARE: Patrik Andersson om “Munskydd eller inte? – frågan vägrar försvinna”

| 12 juli, 2020

Jag tycker att den här nya artikeln i Ny Teknik om munskydd är väldigt intressant då det blir så uppenbart att antingen är Anders Tegnell och Folkhälsomyndigheten helt inkompetenta och tar inte del av överväldigande vetenskapliga evidens eller så ljuger Tegnell. Jag undrar då varför? Hinder för flockimmunitet? Tegnell säger att det inte ligger någon prestige i frågan…..

” – De säger inte att man ska bära munskydd, utan att man kan göra det om man inte klarar av att hålla social distans. Andra sätt är bättre, enligt WHO, som social distans. Det vetenskapliga underlaget för munskydd är svagt, men underlaget för social distans är starkt, säger Anders Tegnell.”

” Om Folkhälsomyndigheten skulle säga att man ska bära munskydd skulle de andra rekommendationerna undergrävas, förklarar han. Inte ens som en extra säkerhetsåtgärd duger munskydden, tycker han.”

” – Det finns uppenbara risker om munskydd används fel. Teoretiskt är det inte visat att de har någon effekt. Argumentet att de kan skydda om man är sjuk utan symtom avfärdar han som mycket svagt. – Den risken är så liten. Det har inte någon större betydelse för smittspridningen.”

” – Men det är bara en aspekt. Huvudstrategin, att inte gå ut då man är sjuk, och det extremt svaga vetenskapliga stödet för munskydden är de främsta argumenten mot.”

Patrik Andersson

Ny Teknik


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal: